Uzená česnečka
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka, která pomáhá s bojem proti nachlazení, nebo s kocovinou. Řeč je samozřejmě o česnečce, připravované z uzeného vývaru. Nenáročná polévka, která je do půlhodiny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévka, která pomáhá s bojem proti nachlazení, nebo s kocovinou. Řeč je samozřejmě o česnečce, připravované z uzeného vývaru. Nenáročná polévka, která je do půlhodiny…
K přípravě milotických okurek není třeba vařit nálev. Do každé sklenice vkládáme suroviny a koření přesně podle receptu a zalijeme jen čistou vodou. Nemáme-li zavařovací…
Květák rozebereme na růžičky a brambory nakrájíme na kostky, obojí na přibližně velké kousky. Květák i brambory uvaříme ve slané vodě do měkka, ale nerozvaříme.Mezitím…
Pirohy patří do kuchyně střední a vychodní Evropy. Že jste je ještě nezkoušeli? Tyhle plněné knedlíky jsou rychle hotové, snadno se připravují a náplň je zcela ve vaší…
Líčka jsou čím dál oblíbenější maso. Hodí se zejména na dušení. Pomalé dušení na mírnou teplotu jim neuvěřitelně prospívá - maso je šťavnaté a jen se rozsýpá v ústech.…
Pomazánka z nivy a s česnekem? Lehce nevšední spojení, které ale chutná naprosto skvěle. Vyzkoušejte tuto do pěny našlehanou pomazánku, ideální na topinky a jednohubky.
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
Pokud jste milovníci pikantních omáček a chcete jednu takovou vytvořit i doma, máme pro vás jeden tip. Z čerstvých rajčat, s pořádnou dávkou česneku a zejména s pálivým…
Segedínský guláš z trouby je skvělou variantou tradičního receptu, která šetří čas i námahu. Díky pečení v troubě se chutě dokonale propojí a maso zůstane krásně…
Chlupaté knedlíky patří mezi rodinné stříbro staré české kuchyně. K pečenému vepřovému masu se zelím jsou možná oblíbenější než knedlíky houskové či bramborové. Pokud…
Zbyly vám brambory uvařené ve slupce? Výborně, máte šanci udělat luxusní přílohu k masu nebo samostatné, skromné, ale velmi chutné jídlo. Nikdo ani nepozná, že je večeře…
S létem přichází ruku v ruce i sezona cuket. Pokud už vám dochází nápady, co z cukety připravit, vyzkoušejte pokrm pocházející ze slovenské kuchyně, prívarok.…
Zeleninové směsi s cuketou nabízejí nepřeberné množství možností - stačí mírně pozměnit množství nebo druh použité zeleniny a pokrm bude pokaždé jiný. Cuketa Bezděk je…
Hustá polévka plná zeleniny, hub a krup zasytí a zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Tradiční recept, který voní domovem a poctivou kuchyní.
Omyté a osušené kuře okořeníme a pokapeme pár kapkami šťávy z citronu. Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na klínky.Máslo rozpustíme a kuře potřeme. Vložíme do sáčku s…
Provoňte vaši kuchyň Asií a připravte si rychlou a jednoduchou směs s kuřecím masem se zeleninou, bambusovými výhonky, štiplavě pikantní zásluhou chilli papričky. Pokud…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Pórek nemusí sloužit v receptech doplňkově, ale může hrát hlavní roli. O pórkové polévce už každý jistě slyšel, omáčka už ale není zas tak běžnou záležitostí. Hotová je…
Tortellini se smetanovo-sýrovou omáčkou spojují jemné těstoviny plněné lahodnou náplní s bohatou a sametovou omáčkou z kvalitního sýra a smetany. Dochucené česnekem vám…
Variace na klasickou svíčkovou, která nezruinuje váš rozpočet a i tak chutná úžasně. Dopřejte kuřecím stehnům čas na marinování v lednici, aby pořádně převzala všechny…
Jemně orestovaná cuketa, bylinky a kapka olivového oleje vytvoří lahodnou kombinaci, kterou si zamilujete na první sousto. Rychlá příprava a minimum surovin z nich…
Kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme.Poté přidáme olej a…
Na trošce oleje si osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme jarní cibulku a koření. Zarestujeme a vmícháme propláchnutou červenou čočku, vývar, rajský protlak a…