Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenKnedlíky na různé způsoby jsou tradičním pokrmem v tuzemsku. Těsto, v tomto případě bramborové, tak můžeme zpracovat třeba na plněné knedlíky. Dovnitř zabalíme na kousky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Knedlíky na různé způsoby jsou tradičním pokrmem v tuzemsku. Těsto, v tomto případě bramborové, tak můžeme zpracovat třeba na plněné knedlíky. Dovnitř zabalíme na kousky…
Brambory uvaříme v osolené vodě. Během vaření na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli nakrájenou anglickou slaninu. Z uvařených brambor slijeme…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a poprášíme moukou, dobře promícháme. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme maso a restujeme za stálého míchání…
Což takhle dát si špenát? Hledáte-li nenáročný recept na nedělní oběd pro celou rodinu, vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu špenátu. Podávat jej můžete třeba s volským…
Pokud zrovna nehubneme do plavkové sezony, dopřejeme si jednoduché, ale naprosto dokonalé buřty na černém pivu. Nemusíme kvůli nim chodit do hospody, s naším receptem je…
Provoňte vaši kuchyň Asií a připravte si rychlou a jednoduchou směs s kuřecím masem se zeleninou, bambusovými výhonky, štiplavě pikantní zásluhou chilli papričky. Pokud…
Zelí jako příloha má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s osmaženým…
Češi jsou národem houbařů. Houby jsou prostě mimořádné svou jedinečnou chutí, a ta se skvěle hodí k masu i do omáčky. Takové spojení najdete i v tomto receptu. Jemná…
Končí léto a na zahrádce máte rajčata, která už nestihnou dozrát? Způsobů, jak si s nimi poradit, je několik. Například z nich můžete připravit tuto zajímavou a chutnou…
Krkovice je při správné úpravě velice chutné maso. Vyzkoušejte ji podusit s rajčaty, cibulí a fazolovými lusky. Výsledkem je lahodná rajčatovo-masová směs, která výborně…
Kuřecí játra očistíme a ponecháme celá. Cibuli rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a játra podusíme. Stačí tak 10 minutek, vyndáme na talíř a do…
Kohouta jsme rozdělili na porce. Stehna na dva kusy a prsa vcelku. Na oleji jsme si osmažili cibulku do zlatova a na ní jsme pak krátce osmažili všechny porce. Přidali…
Neoloupané brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do studené vody. Po chvíli je vytáhneme a osušíme. Máslo rozpustíme a do teplého přidáme koření, bylinky a…
Cibuli nakrájíme najemno, česnek nasekáme a spolu usmažíme.Přidáme nakrájenou klobásu, prohřejeme, vmícháme papriku, mexické koření ( např. Fajitas) a zalijeme vývarem…
V případě tohoto pokrmu si přijdou na své milovníci hub i masa. Kloboučky žampionů jsou naplněny masovou směsí se sýrem a zapečená křupavá slanina na povrchu každé porce…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Stejnou hromádku jako je masa, nakrájíme nahrubo cibuli.V hluboké pánvi na sádle osmažíme dohněda cibuli, přidáme maso a mícháme,…
Na jemně pokrájeném špeku (pokud chceme pokrm bezmasý, tak na oleji) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova.K ní pak přidáme na plátky pokrájené žampiony,…
S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou…
Různých variací a obměn na klasickou vaječnou pomazánku je nespočet. Každý má snad svoji oblíbenou verzi. V tomto receptu spolu hrají na chuťové buňky vejce, tvrdý sýr,…
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou je naprostá klasika. Kuřecí maso se vhodně doplňuje se sýrovou omáčkou a těstoviny jsou nejjednodušší přílohou, takže jídlo…
Knedlíčky jsou vždy ozdobou poctivé domácí polévky. Vyzkoušejte je připravit ze zbylého masa z vývaru, které spojíte se základními ingrediencemi a uvaříte ve vodě.…
Kapustu nakrouháme, spaříme vroucí vodou a scedíme.Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej, nakrájenou cibuli, kterou restujeme do sklovita. Přidáme…
Bůček si omyjeme a dáme na linku. Ostrým dlouhým nožem do něj vyřízneme podélně kapsu mezi masem a další vrstvou sádlíčka nejlépe, tam je to měkké a dobře se řeže.…