Vídeňská roštěná s cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenMinutková úprava hovězí roštěné s úžasně křupavou cibulkou vás nadchne a určitě so pochutnáte. Základem je samozřejmě kvalitní maso a správné opečení jen tak akorát, aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Minutková úprava hovězí roštěné s úžasně křupavou cibulkou vás nadchne a určitě so pochutnáte. Základem je samozřejmě kvalitní maso a správné opečení jen tak akorát, aby…
Obrácené pečené řízky jsou skvělou alternativou ke klasickému smažení – maso zůstane krásně šťavnaté, obal křupavý a navíc ušetříte čas u sporáku. Stačí je jen naskládat…
Roláda z listového těsta je rychlý a atraktivní pokrm vhodný jak k běžné večeři, tak i jako studené pohoštění. Cuketa dodá náplni šťavnatost, maso a koření výraznou chuť…
Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách, osolíme a mírně podlité…
Do vody na rýži dáme 2 lžičky soli a lžičku kari pro obarvení, necháme vařit dle návodu. Než se rýže uvaří, nakrájíme cibuli na drobno a na pánvi zesklovatíme na menším…
Čočku propláchneme, v hrnci zalijeme 2 hrnky vody a necháme vařit asi 15 minut, až je čočka měkká a voda vyvařená. Čočku vypneme a odstavíme.Na rozehřátý olej vhodíme…
Čočku přebereme, propláchneme a necháme okapat na sítku.Mrkev a celer nakrájíme (škrabkou) na julienne . Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Vývar přivedeme k varu a…
Všechno ovoce omyjeme a necháme okapat. Blumy a oloupanou broskev rozpůlíme a zbavíme pecek. Hrušky a jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, rozinky přebereme, spaříme a…
Také už od dětství milujete tuto zdravou pochoutku? Tak si s námi připravte drožďovou pomazánku tak, jak to dělaly už naše babičky. Hotová je za pár minut a typická vůně…
Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se před vložením do kyselého láku musí nasolit, aby se pomocí soli zbavilo tekutiny…
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Stehna prošpikujeme a osolíme. Na sádle zprudka opečeme z obou stran a vložíme do menší zapékací nádoby.Zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Přidáme na klínky…
Těstovinový salát je ideální kombinací čerstvé zeleniny a vydatných těstovin. Zálivka z majonézy je díky jogurtu odlehčená, a tak je tento recept vhodný jako svěží letní…
Vepřové plátky marinované v pikantní směsi, pěkně odpočaté v chladničce mohou čekat na správnou příležitost i den či dva. Poté se propečou do zlatova na vrstvě cibule a…
Vepřové maso je velmi variabilní. Ať už použijeme jemnou kýtu, nebo šťavnatou krkovici, tento oběd je dobrota. Pečeme na černém pivu a většinu práce za nás udělá trouba.…
Fazolový salát je bohatý nejen na vlákninu, ale i na ostatní vitamíny. Salát s restovanou cibulí, špekem a slaninou, má lehce sladkokyselou chuť, díky octu a cukru.…
Snadný a chutný pokrm hotový během pár chvil. Přesně to jsou zapečené plněné žampiony. V jejich kloboučcích se skrývá náplň ze smetany, sýra a šunky. Vše dochutí…
K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme,…
Oblíbenou kyselou rybí pochoutku si s tímto receptem můžete snadno připravit i doma. Očištěné ryby naložíme nejprve do octového nálevu, poté je řádně vykucháme a spolu s…
Hledáte jednoduchý a výživný pokrm na všední den? Přesně tím jsou kuřecí nudličky zprudka restované se zeleninou a pikantním kořením, které jsou doplněny sekanými…
Když se řekne kebab, všem se vybaví velký kus masa, který se griluje na speciálním horizontálním grilu. To v domácích podmínkách není možné, proto si ho doma můžete…
Tvarůžky, nebo také syrečky, buď milujete nebo nesnášíte. Nejen že skvěle chutnají, ale navíc jsou zdravé. Geniální je tvarůžková pomazánka, namazaná na dokřupava…
Klasickou frankfurtskou polévku zná snad každý z nás, vyzkoušejte ji ale obměnit přidáním fazolí z konzervy. Její chuť tak získá nový rozměr a polévka ještě lépe zasytí…
Do pomalu taženého kuřecího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu dle chuti. Vývar stačí jen osolit, opepřit a podávat s polévkovými těstovinami a nakrájenou jarní cibulkou…