

Kančí karbanátky / sekaná
Suroviny 5 porcí
- 600 g kančího masa - plec
- 250 g vepřového bůčku bez kůže a kosti, středně prorostlý
- 100 g uzeného špeku
- 2 vejce
- 2 starší rohlíky
- cca 3 stroužky česneku - dle chuti
- 1 větší cibule
- sůl
- majoránka nebo tymián dle chuti
- nové koření dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- smetana ke šlehání na zvlhčení rohlíků
- sádlo nebo olej na pečení, smažení
Postup přípravy receptu
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.
Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás, bohužel nemohu zeptat, jaký to mělo a má důvod, ale řekl bych, že jde o jemnost směsi.
Do druhého mletí přidám pomlít i česnek s cibulí, smetanou navlhčené pokrájené starší rohlíky, uzený špek nebo slaninu bez kůže.
Vše v míse dochutím dle chuti pepřem, solí, novým kořením a buď majoránkou nebo tymiánem dle vlastní chuti.
Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem doměkka a dozlatova.
Nebo ze směsi vytvoříme placičky - karbanátky, které buď smažíme v rozpáleném sádle nebo na oleji dozlatova z obou stran, případně je můžeme i péct v předehřáté troubě na plechu se sádlem či olejem, na 200 stupňů, taktéž dozlatova, kdy je během pečení jednou obrátíme.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem, zeleninou nebo zeleninovými saláty, hořčicí, okurkou, vychlazeným pivem...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kančí karbanátky / sekaná
-
Tak to mate super.Pamatuji se,ze kdyz jsem byla jeste mala,tak jsme doma meli casto kanci a srnci maso.Ale sem tam dostanu od souseda,srnci.Ma syna myslivce.
-
jemmy: ...díky
...když pominu, že jsem měl včera kančí málem na kapotě auta, tak u nás v Citusu je zvěřina běžně k dostání ...já mám to štěstí, že mám kamaráda
...
-
Tento recept se mi taky moc libi .Postup je moc pekne napsany,ale jen nevim,kde vzit to kanci maso.Uz jsme ho roky nemeli.