Kančí karbanátky / sekaná

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 1,5 - 2.5 hodiny 5 porcí Jiné maso 3 názory

Suroviny

600 g kančího masa - plec
250 g vepřového bůčku bez kůže a kosti, středně prorostlý
100 g uzeného špeku
2 vejce
2 starší rohlíky
cca 3 stroužky česneku - dle chuti
1 větší cibule
sůl
majoránka nebo tymián dle chuti
nové koření dle chuti
pepř mletý dle chuti
smetana ke šlehání na zvlhčení rohlíků
sádlo nebo olej na pečení, smažení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.

  2. Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás, bohužel nemohu zeptat, jaký to mělo a má důvod, ale řekl bych, že jde o jemnost směsi.

  3. Do druhého mletí přidám pomlít i česnek s cibulí, smetanou navlhčené pokrájené starší rohlíky, uzený špek nebo slaninu bez kůže.

  4. Vše v míse dochutím dle chuti pepřem, solí, novým kořením a buď majoránkou nebo tymiánem dle vlastní chuti.

  5. Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem doměkka a dozlatova.

  6. Nebo ze směsi vytvoříme placičky - karbanátky, které buď smažíme v rozpáleném sádle nebo na oleji dozlatova z obou stran, případně je můžeme i péct v předehřáté troubě na plechu se sádlem či olejem, na 200 stupňů, taktéž dozlatova, kdy je během pečení jednou obrátíme.

  7. Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem, zeleninou nebo zeleninovými saláty, hořčicí, okurkou, vychlazeným pivem...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí karbanátky / sekaná

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Tak to mate super.Pamatuji se,ze kdyz jsem byla jeste mala,tak jsme doma meli casto kanci a srnci maso.Ale sem tam dostanu od souseda,srnci.Ma syna myslivce.;-):-K

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    jemmy: ...díky:-K:-K:-K ...když pominu, že jsem měl včera kančí málem na kapotě auta, tak u nás v Citusu je zvěřina běžně k dostání ...já mám to štěstí, že mám kamaráda;-)...

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3<3Tento recept se mi taky moc libi .Postup je moc pekne napsany,ale jen nevim,kde vzit to kanci maso.Uz jsme ho roky nemeli.:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sekaná z kančího masa karbanátky z kančího masa kanci karbenátky karbanátky z kančí kýta kancisekana karbenátky z kančího masa kančí sekaná na pivu sekana mleté kančí sekaná z kančího masa maso kančí maso sekaná recept knčí sekaná sekana pecene ze zvěřiny sekané karbanatky sekaná pečeně z bučku a kančího masa recept karbanatky ze sekane kanci maso recepty roman vaněk-bůčkové karbanátky sekana a karbanátky karbanatky kančího masa sekana z kančího plecka

Zapomněl/a jsem heslo