Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí karbanátky / sekaná

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 587 kJ /
2 769 kcal
Bílkoviny200,55 g
Tuky185,97 g
Vláknina11,44 g
Cholesterol 973 mg
Sodík 2,84 g
Sůl6,84 g
Sacharidy70,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem. Krok 2: Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás, bohužel nemohu zeptat, jaký to mělo a má důvod, ale řekl bych, že jde o jemnost směsi. Krok 3: Do druhého mletí přidám pomlít i česnek s cibulí, smetanou navlhčené pokrájené starší rohlíky, uzený špek nebo slaninu bez kůže. Krok 4: Vše v míse dochutím dle chuti pepřem, solí, novým kořením a buď majoránkou nebo tymiánem dle vlastní chuti. Krok 5: Ze směsi můžeme mokrou rukou vytvarovat šišku, ze které důkladně "vyženeme" vzduch, aby nám při pečení na 190 stupňů v předehřáté troubě, v pekáčku s kouskem sádla nepraskla - nejprve pečeme 35-40 minut zakrytou, pak podlijeme a dopékáme za občasného podlití a přelití výpekem doměkka a dozlatova. Krok 6: Nebo ze směsi vytvoříme placičky - karbanátky, které buď smažíme v rozpáleném sádle nebo na oleji dozlatova z obou stran, případně je můžeme i péct v předehřáté troubě na plechu se sádlem či olejem, na 200 stupňů, taktéž dozlatova, kdy je během pečení jednou obrátíme. Krok 7: Podáváme s bramborovou přílohou nebo chlebem, zeleninou nebo zeleninovými saláty, hořčicí, okurkou, vychlazeným pivem...

Zveřejněno 13. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí karbanátky / sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llkl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí karbanátky / sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/llkl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tak to mate super.Pamatuji se,ze kdyz jsem byla jeste mala,tak jsme doma meli casto kanci a srnci maso.Ale sem tam dostanu od souseda,srnci.Ma syna myslivce.;-):-K

<3<3Tento recept se mi taky moc libi .Postup je moc pekne napsany,ale jen nevim,kde vzit to kanci maso.Uz jsme ho roky nemeli.:-K:yes:

jemmy: ...díky:-K:-K:-K ...když pominu, že jsem měl včera kančí málem na kapotě auta, tak u nás v Citusu je zvěřina běžně k dostání ...já mám to štěstí, že mám kamaráda;-)...

Tématické fráze:
sekaná z kančího masa, karbanátky z kančího masa, kanci karbenátky, recept na kančí na sekanou, karbanátky z kančí kýta, kancisekana, karbenátky z kančího masa, karbenatky z divocaka, kančí sekaná na pivu, sekana mleté kančí, sekaná z kančího masa maso, kančí maso sekaná recept, knčí sekaná, sekana pecene ze zvěřiny, sekané karbanatky, sekaná pečeně z bučku a kančího masa, recept karbanatky ze sekane, kanci maso recepty, sekaná z divočáka, kanec sekaná recept

Suroviny:
maso kančí, bůček vepřový, špek uzený, vejce, rohlík, česnek, cibule, sůl, majoránka, koření, pepř mletý, smetana ke šlehání, sádlo

Přidat fotografie receptu