Dušené vepřové slezinky na cibulce a tymiánu
Recept ještě nebyl hodnocenZe slezinek vyřízneme zbytek bránice, opláchneme, podélně rozřízneme napůl a napříč krájíme centimetrové kousky. Na sádle necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze slezinek vyřízneme zbytek bránice, opláchneme, podélně rozřízneme napůl a napříč krájíme centimetrové kousky. Na sádle necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli,…
Uvaříme vodu na špagety osolíme a dáme malinko oleje. Špagety uvaříme dle návodu každé se vaří jinak dlouho. Nakrájíme si cibuli na jemno. Připravíme si i na kostičky…
Kloboučky bedel očistíme a nakrájíme s cibulí, slaninou a česnekem na kousky. Rozehřejeme na pánvi olej se slaninou a vyškvaříme ji. Přisypeme cibuli a necháme s…
Cibuli nasekáme nadrobno, mrkev a brambory nakrájíme na velmi malé kostičky. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmažíme dožluta. Přidáme drobné kostičky brambor a…
Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Klobásu si…
Šruchu dobre vo viacerých vodách umyjeme, použijeme len mladé výhonky a prekrájame ich.Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú…
Nejprve orestujeme na oleji nebo na sádle drobně nakrájenou cibuli.K ní přidáme maso nakrájené na kostičky, osolíme a opepříme.Salám a okurky nakrájíme na kostičky,…
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Šťavnatá kuřecí stehna, plněná šunkou a špenátem, s kůžičkou vypečenou do křupava, jsou ideální volbou k nedělnímu obědu. Na řezu vypadají velice efektně a perfektně je…
Smažené plněné kapsy jsou lahodným pokrmem, který spojuje křehké kuřecí maso s bohatou náplní. Tento jednoduchý a chutný recept je ideální pro rodinnou večeři nebo jako…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
Hledáme-li zdravější variantu smažených cibulových kroužků, můžeme je pro změnu upéct v troubě na pečícím papíře. Kroužky cibule obalíme v pikantním těstíčku a poté v…
Černé fazole v kombinaci s chilli, rajčetem a paprikou spolehlivě zasytí i zahřejí. Mexické fazole v zeleninové omáčce si můžete dopřát s tortillami, ale i s chlebem,…
Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, jehož základ tvoří rajčata, papriky, cuketa, lilek a cibule. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pokrm…
Šneky z listového těsta se dají připravit na mnoho způsobů, naslano i nasladko. Zkuste je tentokrát podle tohoto receptu, se šunkou a sýrem. Přijdou k chuti jako…
Kuře k obědu nebo večeři nikdy nezklame. Tento recept je na císařské kuře, ale také se mu říká anděl v hubě a nenadarmo. Kuřecí kousky proložené kvalitní šunkou, sýrem a…
Omyté maso nakrájíme na větší kostky. V kastrole se silným dnem zpěníme na rozehřátém másle cibuli a česnek, přidáme maso a zprudka opečeme za stálého míchání ze všech…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
Játra omyjeme a nakrájíme na kostky. Posypeme mletým pepřem a nadrceným jalovcem a necháme hodinu odležet. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a potom…
Cibuli osmažíme spolu s česnekem nakrájené na proužky na sádle a pěkně do hněda. Přidáme na kostky nakrájené maso, které restujeme, až se prosmaží tak ho osolíme,…
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut. Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme. Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme…
Obojí prsa s kůží a kostí posypeme lehce kořením, zakápneme olejem a dáme přes noc do lednice. Druhý den jedna prsa položíme do pekáčku kůží dolů na polovinu slaniny.…
Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto…
Mrkev a celer (nať uschováme) nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme máslo a necháme zpěnit cibuli s česnekem. Přidáme celer, mrkev, sůl a…