Dýňovo-cizrnová polévka

hosta Kuchařka: hosta

Polévky 0 názorů

Suroviny

1/2 dýně hokaido
400 g sterilované cizrny
2 lžíce oleje
1 cibule
špetka římského kmínu
špetka tymiánu (nebo větvička čerstvého)
1 lžička zázvoru (čerstvého nebo sušeného)
1 lžička sušeného česneku (nebo rozmačkaný stroužek)
sůl
pepř
asi 1 litr zeleninového vývaru
K podávání:
dýňový olej
slunečnicová nebo dýňová semínka
zakysaná smetana (není nutná)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou pokrájenou dýni, koření, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.

  2. Cizrnu slijeme do cedníku, polovinu přidáme k uvařené dýni. Vše ponorným mixerem v hrnci rozmixujeme a vmícháme zbytek cizrny.

  3. Dochutíme, na talíři posypeme opraženými semínky a polijeme trochou dýňového oleje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňovo-cizrnová polévka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: cizrna recepty cizrnova polevka recepty z cizrny polévka z cizrny recept polévky

Zapomněl/a jsem heslo