Podzimní zeleninová polévka připomínající Minestrone
Recept ještě nebyl hodnocenMinestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Minestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně…
I když paprika chutná skvěle i čerstvá, pečení její chuť a vůni ještě zvýrazní. Z pečené papriky a cizrny můžeme připravit lahodnou pikantní pomazánku. V jemné variantě…
Pravidelné zařazování luštěnin do jídelníčku má mnoho benefitů pro náš mikrobiom. Cizrna patří mezi jednu z nejoblíbenějších luštěnin. Stačí přidat zeleninu, rajčatový…
Pokud máte rádi dozlatova usmažené, křupavé bramboráky, vyzkoušejte i tuto zajímavou variantu s cizrnou. Použití sterilované cizrny vám ušetří čas při přípravě. Kuličky…
Tento teplý a vydatný salát připravíme během chvíle. Dobře v něm vynikne intenzivní chuť choriza a křupavé papriky. Všechny chutě propojí balzamikový ocet. Salát…
Hráškový krém připravíme velmi snadno. Navíc díky lahodné, jemné a nasládlé chuti chutná skoro všem, oblíbí si ho jistě i děti. Do polévky po rozmixování přidáme…
Cizrna je oblíbeným zástupcem luštěnin. Již předvařená ze sklenice nám ušetří čas s jejím namáčením a vařením. Takto ji můžeme jednoduše orestovat, přidat k ní třeba…
Cibuli nakrájíme na kostičky, lilek a očištěnou mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky.Římský kmín v hmoždíři trochu podrtíme. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme…
Mangoldové listy spaříte vařící vodou, necháte okapat a nakrájíte nadrobno. Ve woku nebo pánvi na oleji s máslem orestujete dozlata pokrájenou cibuli a česnek, přidáte…
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky nebo na plátky a dáme do salátové mísy. Přidáme na větší kousky pokrájená rajčata, proužky kapie, na malé kousky nasekaný celer…
1) Dejte brambory do středně velkého hrnce s horkou vodou. Přiveďte k varu, poté snižte oheň na středně nízký stupeň, zaklopte a vařte 6-7 minut. Přidejte cizrnu a vařte…
Na oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou pokrájenou dýni, koření, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.Cizrnu slijeme do cedníku, polovinu přidáme k…
Na panvici asi minútu nasucho opekáme kmín a čili lupienky – alebo pokiaľ nezačneme cítiť ich arómu. Pridáme olej, cibuľu a pražíme asi 5 min. Primiešame šošovicu, bujón…
Cuketu podélně nakrájejte na rovnoměrné plátky silné asi 1 cm. Z obou stran potřete lehce olivovým olejem a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a…
Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu. V misce rozmícháme créme fresh s červenou kari pastou, potom s ostatním kořením, nasekaným tymiánem,…
Cibuli pokrájíme a na 2 PL oleje ji zpěníme do sklovata. Odstavíme z tepla. Řasu i tofu pokrájíme a spolu s vychladlou cibulí, cizrnou a 3 PL oleje ji rozmixujeme co…
V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj cibuli, mrkev a celer, vše nakrájené na malé kostičky. Zeleninu asi 5 minut necháme restovat. Přidáme nadrobno nakrájený…
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na malé kostičky nakrájené žampióny. Krátce osmahneme, zaprášíme rýžovou moukou, kari kořením i mletým kmínem a…
Jednu cibuli a kurkumu dáme stranou. Druhou cibuli, všechno koření, česnek i zázvor rozmixujeme na hladkou pastu. Na rozpuštěném másle orestujeme nasekanou druhou…
V míse smícháme dušenou mrkev, orestovaný pórek a cizrnu. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozšlehali dva žloutky, potom vmícháme ovesné vločky a ovesnou mouku s práškem do…
Fenykl nakrájíme, mrkev očistíme a nastrouháme.K zelenině přidáme kapku olivového oleje a zakápneme balsamikovým octem. Přidáme pepř a sůl a vše promícháme.Nakonec…
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, zelenou papriku, mrkev, česnek a za občasného míchání restujte přibližně 6-8 minut, dokud vše nezměkne. Vmíchejte hovězí…
Kořenovou zeleninu (dala jsem mrkev, celer, petržel) a kousek pórku očistíme a nakrájíme.Cizrnu slijeme a na sítu propláchneme, černé fazole uvařené nebo konzervované…
Hummus je tradičním pokrmem zejména v orientální kuchyni. Svou oblibu získal však po celém světě. Z cizrny, tahini pasty, oleje a citronu připravíme základ, který můžeme…