Avokadovy krem

aisha Kuchařka: aisha

Doba přípravy: 30 minut Polévky 9 názorů

Suroviny

2 větší zralá avokáda
500 ml vývaru (nebo bujón + voda)
1 cibule
1 stroužek česneku
1/2 lžičky římského kmínu + při servírování
hrstka čerstvého koriandru
trocha nastrouhané kůry z citronu
stává z citronu
60 - 80 ml smetany (dle chutí)
olivový olej
sůl
pepř
Na ozdobu:
mrkev
sterilovaná cizrna
máslo
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce olivového oleje osmahneme cibulku (dozlatova), přidáme prolisovaný česnek, necháme provonět a odstavíme.

  2. Avokada rozdělíme na poloviny, pecky odstraníme, vydlabeme dužninu a dáme do food procesoru (mixeru). Přidáme osmaženou cibulku, koření, koriandr, citronovou kůru a šťávu, smetanu, vývar a rozmixujeme. Pokud je součástí procesoru polévkový blender, použijeme ho. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Na trošce másla osmahneme proužky mrkve, které jsme vytvořili škrabkou na brambory, a cizrnu. Osolíme a opepříme.

  4. Polévku podáváme teplou, ozdobenou restovanou mrkví a cizrnou, lehce posypanou římským kmínem a koriandrem.

Poznámka

Polevka je jemna a kremova, pro silnejsi povahy je mozne pridat chilli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Avokadovy krem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Velice zajímavý receptík a ta souhra barviček je nádherná:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • sidonie sidonie(neregistrovaný)

    já dělám z avokáda ,,tatarák" a je prostě úžasný

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Úžasné :yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    aaadobromila: To je pravda..;-)

    Bibinka: moc dekuji za pochvalu..:-K:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    aisha:Aisho, co recept to krásné servírované:yes: U nás avokádo není oblíbené, ale jak to tak vidím, u tebe bych se naučila jíst ledacos;-):-D proto dávám 6.bod:yes:

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    aisha: Jasné, hlavně avokádo musí být opravdu měkké, pak je to to pravé máslové, když je tvrdé, někdy i trochu trpkne, což je vlastně nepoužitelné, viď?

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    aaadobromila: U nas je avokado take velmi oblibene, hlavne u deti. Pomazanky jsou z nej vyborne. Polevka je presne jak pises, jemna jako maslo. Pokud jde o vyber avokada, lepe chutna to, co ma hruby povrch. Pohledu prilis nelichoti, ale je daleko lepsi nez hladke avokado, ktere neni tak maslove..;-)..dekuji..:-K:-K

    Irule: :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Avokádo mám moc ráda, vlastně ho užívám jen, když připravuji sushi a tenhle krém ze zralého může být opravdu lahodný. Říká se o avokádu, že je přírodní máslo, tak musý být sametově jemné konzistence, že? :-p :yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    nádherné fotky :yes::yes::-)

    Odpovědět

Tématické fráze: avokádový pesto avokadovy tatarak tatarák z avokáda avocádový krém avokadovy krém s brokolici máslové avokádo avokádový tatarák nej recepty lososový mús avokado máslové avokadovy krem na dort koriandr a avokado tatarák z avokáda, koriandr máslové avokádo recepty avokadovy mus krém z avokáda a citronu jemny krem z avokada-polevka

Zapomněl/a jsem heslo