Marinovaná kachní prsa s pikantní čočkou
Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní prsa povýší jídlo na skutečnou lahůdku.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 797 kJ / 1 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,05 g |
Tuky | 79,78 g |
Vláknina | 69,25 g |
Cholesterol | 42 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 173,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařízneme do mřížky. Osolíme, mírně posypeme kmínem, osolíme a potřeme česnekem smíchaným s olejem. Necháme uležet do druhého dne.
Krok 2: 1/2 hodiny před přípravou maso vytáhneme z lednice. Rozpálíme pánev a maso bez tuku opékáme kůží dolů 7 minut.
Krok 3: Poté maso otočíme, necháme 2 minutky opékat a poté vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C na 4-5 minut. Doba je orientační, každý kousek má trochu jinou váhu. Hotová prsa vyjmeme a necháme chvíli odpočinout
Krok 4: Čočku namočíme na půl hodiny do studené vody. Uvaříme s kořením na skus, nesmí se rozvařit. Mezitím nakrájíme slaninu, šalotku a zeleninu na drobno.
Krok 5: Nejdříve rozpustíme slaninu, přidáme šalotku a po chvíli i zeleninu. Společně restujeme a lehce podlijeme vývarem z čočky. Dusíme do měkka. Před koncem vmícháme nakrájená rajčata.
Krok 6: Přebytečnou vodu z čočky slijeme a čočku smícháme s podušenou zeleninou, dochutíme. Odpočatá prsa nakrájíme šikmým řezem a podáváme s čočkovou přílohou.
Zveřejněno 1. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaná kachní prsa s pikantní čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWMB
Moje poznámka
Marinovaná kachní prsa s pikantní čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWMB
Nejnovější recepty
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 9 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno před 18 hodinami
Plněné sladké broskve
Přidáno před 18 hodinami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno 9. 7. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cinderka před 6 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 7 hodinami
Citrónové muffiny
terezakrejzarova před 9 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
kiellmo před 9 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 9 hodinami
Máslové kuře s lilky na rozmarýnu
smrkusa před 10 hodinami
Okurková polévka
jarpos před 10 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
zdesse před 11 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
kachní prsa,
jak připravit kachní prsa,
kachní prsa recept,
čočka s kachnimi prsy,
pikantní kachní prsa,
pikantní kachní prso,
pikantní čočka,
kachní stehna s čočkou,
recepty na kachní prsa s přílohou,
prsa2,
pečená kachna s čočkou,
pikantni kachni maso,
kachni prsa ve slanine,
kachní prsa na kmíně,
kachní prsa s česnekem,
kachní prsa recepty,
pecena kacna s hrachem,
pikantní čočka recept,
marinovana kachna recept,
kachni prsa nsrinovane
Suroviny:
prsa kachní,
olej,
česnek,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
čočka,
slanina,
cibule šalotka,
mrkev,
celer,
kapie,
rajče sušené,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř sečuánský,
ocet balsamiko,
sůl,
cukr
Komentáře (18)
Ale určitě nesmí být ryba ani nic, co létá, aby štěstí neuplavalo ani neuletělo.
Všetko naj... v novom roku želám všetkým
maris:
Inak u nás staré zvyky kážu jesť na Slivestra na večeru to, čo na štedrý deň, teda bobaľky, kapustnicu + šalát a rybu. Ale to sa už tiež nedodržiava. V našej rodine ryba ostala, ale nie vyprážaná ako na štedrý deń.
Colombo65:
maiva: