Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem si svaříme smetanu s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme chvíli stát a pak slijeme. Na těsto ušleháme bílky, pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem si svaříme smetanu s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme chvíli stát a pak slijeme. Na těsto ušleháme bílky, pak…
Máslo, smetanu, cukr a med dejte do hrnce a na malém plameni přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte asi 5 minut, směs by měla být zlatavá a krémovitá. Odstavte z…
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a šleháme dalších 5 minut do husté pěny. Pak lehce vmícháme prosátou mouku a kakao. Těsto…
Jablka nastrouháme, necháme chvilku odstát a vylijeme přebytečnou šťávu.Pokapeme citronovou šťávou. Vejce oddělíme, žloutky, máslo a cukr utřeme do pěny. Přimícháme…
Ze všech surovin vypracujeme klasické linecké těsto. Vyválíme ho na tloušťku 2-3 mm a formičkou vykrajujeme medvídky. Každému medvídkovi vložíme na bříško mandli,…
Máslo rozpustíme s čokoládou ve vodní lázni. Žloutky utřeme s moučkovým a vanelkovým cukrem, přidáme hrstku hladké mouky, rozpušťenou čokoládu a sníh z bílků. Upečené…
Těsto na palačinky: vejce, mléko,cukr a pol. lž. koření rozšleháme a postupně přisypeme mouku tak aby bylo těsto jemně zahuštěné. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince,…
Nejdříve ustřihneme 4 díly pečícího papíru o 1 cm menší na délku i šířku než plech, na kterém budeme obrácenou stranou péct, aby šel upečený plát lehce stáhnout z…
Jogurt rozmícháme s vejci, cukrem, olejem, přidáme mouku s práškem do pečiva a nasekanou čokoládu na vaření. Vylijeme do olejem vymazané a kokosem vysypané bábovkové…
Předehřejeme troubu na 160°. Připravíme formu, kterou vyložíme pečícím papírem, formu mám 26 cm. Nejdříve připravíme korpus. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme…
Nejdříve namažeme a slepíme piškoty povidly a pokapeme rumem.. Dáme stranou a vyšleháme bílky.Poté vyšleháme máslo s cukrem, rumem, žloutky a kakaem, zašleháme postupně…
Korpus: Sušenky si nadrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Touto směsí si vysteleme kulatou formu - dno dáme do vyhřáté trouby na 180 stupnu. Pečeme 8 minut. …
Košíčky: Rozpustím 1 a půl čokolády na vaření s troškou sádla. Vezmu košíček, do něho dám půl lžičky čokolády a krouživým pohybem roznesu čokoládu po celém…
Předehřejeme troubu na 190 stupňů a formu na muffiny lehce vymažeme máslem. Mouku s práškem do pečiva prosejeme přes sítko, přidáme mléko, rozpuštěné máslo, vajíčka a…
Vyšleháme vejce a cukr, přidáme olej, mléko, mouku, kakao, rum, pr. do pečiva a van. cukr. Vše zamícháme a vlejeme na plech. Posypeme jablky a ořechy. Dáme do vyhřáté…
Korpus: Všechny suroviny na korpus smícháme a těsto vylijeme do dortové formy. Troubu předehřejeme na 160 stupňů - pečeme přibližně 30 minut. Hotový korpus necháme…
Šlehačku vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu, zahříváme a necháme čokoládu rozpustit. Nesmí vařit. Necháme vystydnout a a uložíme na noc do ledničky, pak…
Ušleháme napřed zvlášť bílky s polovinou cukru. V jiné míse větší ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru, můžeme přidat i jeden vanilkový. Postupně přiléváme olej,…
Troubu zapneme na 180°C. Formu o velikosti přibližně 32x22 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Vezmeme dvě mísy, do jedné dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Do…
Krém: Šlehačku vlijeme do kastrůlku, nalámeme do ní čokoládu a zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, ale nesmí vařit! Necháme vychladnout a dáme do ledničky na 24…
Mouku smícháme se sodou, mletými mandlemi, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme koření (špetku skořice, špetku tlučeného hřebíčku, špetku mletého zázvoru, kůru z jednoho…
Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj cukr. Čokoládu nalámeme nebo nakrájíme.Mouku smícháme s vychladlým tekutým tukem. Přidáme ovoce, čokoládu, ořechy, rum,…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Buchty po ránu: Noblesní medová bábovka Josefa Maršálka je vláčná díky jablkům, voní karamelem a její chuť je nadpozemská
Perfektní křenovou omáčku zvládne i kuchařský amatér: Důležitá je kvalitní smetana a spousta řízného křenu
Legendární švestkový koláč z New York Times: Podle receptu z roku 1983 se jednoduše dělá a božsky chutná