Arašídová nutella
Recept ještě nebyl hodnocenOpečeme arašídy na 160 °C stupňů po dobu 13-15 minut, aby byly pěkně zlatavé.Poté je necháme na 10 minut mírně vychladnout.Vložíme je do sekáčku a mixujeme cca 2 minuty.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Opečeme arašídy na 160 °C stupňů po dobu 13-15 minut, aby byly pěkně zlatavé.Poté je necháme na 10 minut mírně vychladnout.Vložíme je do sekáčku a mixujeme cca 2 minuty.…
Jablko a žitný semínkový chléb nakrájíme na malé kostičky, pokapeme citrónovou šťávou, hojně zasypeme kokosovým cukrem a skořicí a vše promícháme.Na pánvi roztopíme…
Rozpálíme troubu. Smícháme sypké suroviny, do nich vmícháme tekuté suroviny (broskve necháme nakonec) a řádně šlehačem vyšleháme těsto. Broskve si nakrájíme na menší…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Suroviny na korpus zpracujeme v robotu, natlačíme na dno dortové formy a pečeme asi 40 minut do zhnědnutí a zpevnění povrchu.Broskve…
Troubu předehřejeme na 170°C. Mouku prosejeme do mísy a smícháme se stévií a kypřicím práškem. V jiné misce ušleháme žloutky s kokosovým cukrem.Z bílků a špetky soli…
Semínka promícháme s mlékem a vodou. Přidáme cukr podle chuti a necháme v ledničce přes noc.Jahody krátce podusíme s cukrem, zlehka rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme…
Nejdříve smícháme banán, olej, máslo, cukr a nakonec do hmoty zamícháme vločky a semínka. Jakmile nám vznikne kompaktnější těsto, namačkáme ho do malého pekáčku (cca 20…
Nejdříve smícháme banán, olej, máslo, cukr a nakonec do hmoty zamícháme vločky a semínka. Jakmile nám vznikne kompaktnější těsto, namačkáme ho do malého pekáčku (cca 20…
Všechny ingredience smícháme dohromady.Pečeme 15 min na 180°C.Doporučuji na vrch dát veganskou vanilkovou zmrzlinu či mandlové máslo.
Vše smícháme a necháme 20 minut odpočinout.Pak lžicí klademe na plech s pečícím papírem hromádky a vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme na 180 st. asi 20 minut podle typu…
V základu těsta těchto sušenek je kokosové máslo, které můžete vyrobit i doma. Netradiční surovinou je pak tapioka, kterou můžete nahradit škrobem. Sladká chuť kokosu je…
Sladké banánové lívanečky potěší k snídani nejen vaše ratolesti, ale i dospělé. Zkuste je připravit se sladkým opičím máslem, které se skládá z banánů, ananasu a kokosu,…
Tak jako k Vánocům patří domácí cukroví, stejné je to i o Velikonocích. Na svátečním stole nesmí chybět tradiční beránek, třeba z mrkvového těsta, které je nadýchané,…
Mango rozmixujte s mátou a odložte stranou. Na pudink si vytvořte mandlové mléko podle receptu a asi do 1 šálku přidejte tak 3 lžíce chia semínek. Pravidelně…
Oloupané a ještě vlhké (loupu je hned po tom, co je vytáhnu z vody) mandličky dáme do misky a nejprve přidáme agáve. Pořádně směs promícháme, aby se agáve dostalo na…
Troubu předehřejte na 180°C a větší formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem (stačí po delší straně) nebo dobře vymažte. Odměřte mléko a přidejte do něj ocet…
Troubu předehřejte na 180°C a jeden rovný plech vyložte pečícím papírem. Banány dobře rozmičkejte vidličkou na kaši. Vmíchejte chia semínka a vanilkový extrakt a nechte…
Smícháme sypké suroviny.V jiné míse smícháme rozmačkaný banán s olejem a mlékem.Vše smícháme dohromady a přidáme čokoládu nasekanou na kousky.Těsto nalijeme do formiček…
Žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáváme ostatní přísady a šleháme. Nakonec vmícháme sníh.Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pokud použijeme…
Koláč je do dortové formy o velikosti cca 23 cm. Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Všechny ingredience na korpus vložte do mixéru a mixujte, dokud není směs…
Na korpus rozmixujeme pekanové ořechy na mouku a smícháme je se skořicí. Dále rozmixujeme datle na kaši a nakonec přidáme k pekanům. Vytvoříme těsto. Pokud je moc mokré,…
V misce vidličkou rozmačkáme banány (lze i rozmixovat, ale kousky banánů jsou v palačinkách moc dobré), přidáme 2 celá vejce, kokosový cukr (má velmi vysoké procento…
Máslo necháme změknout. Smícháme nejdříve sypké suroviny, pak přidáme med, máslo a vypracujeme hladké těsto. Dáme na 20-30 minut odpočinout do lednice.Těsto po vyndání z…