Jemný tvarohový moučník s ovocem

Suroviny

3 vejce
150 ml mléka
2×250 g polotučného tvarohu (ve vaničce)
6 lžic hladké mouky
3 lžíce kokosového cukru
špetka soli
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1 sáček citronového cukru z citronovou kůrou
ovoce dle libosti (červený rybíz, ostružiny)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce v míse vyšleháme, přidáme mléko, oba cukry, sůl a promícháme metličkou. Dále přidáme obě vaničky tvarohu a metličkou rozšleháme. Opatrně přidáváme po lžících mouku s kypřícím práškem.

  2. Připravíme plech s pečící fólií nebo papírem. Těsto nalijeme na plech a posypeme drobným ovocem.

  3. Plech dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C. Během pečení občas špejlí zkontrolujeme, zda se těsto nelepí na špejli. Hotový upečený moučník vyndáme a ještě teplý pocukrujeme.

  4. Moučník po vychladnutí nakrájíme a můžeme konzumovat.

Poznámka od kuchařky

Plech jsem měla nastavitelný. Takový, který můžete nastavit, jak velký koláč chcete.

Koláč je vláčný, jemný a ovoce mu dodává lehce nakyslou chuť. Kdo chce, může zvolit jiné ovoce. Buď jahody, maliny, borůvky, zkrátka co kdo má rád.

Komentáře k receptu Jemný tvarohový moučník s ovocem