Salát s vepřovým srdcem (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Suroviny 4 porce

1 vepřové srdce
10 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
stroužek česneku
3 mrkve
1 kulatá bílá ředkev
1 cibule
4 nakládané okurky
sůl
mletý pepř
2 PL řepkového oleje
Zálivka :
200 g kysané smetany
1 KL plnotučné hořčice
sůl
citronová šťáva
kokosový cukr nebo Erythritol
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Srdce uvaříme doměkka v dostatečném množství vody se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a stroužkem česneku. Vařila jsem bez tlakového hrnce 2,5 hodiny.

  2. Po vychladnutí ho očistíme od šlach a tuku a pokrájíme na nudličky. Mrkev i ředkev nahrubo nastrouháme. Mrkev krátce orestujeme na oleji. Když zesvětlá, odstavíme z tepla. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a spaříme nálevem z okurek (jako na bramborový salát). Scedíme, nálev vylijeme. Kyselé okurky pokrájíme na plátky.

  3. Zakysanou smetanu dochutíme solí, citronovou šťávou, hořčicí, osladíme a vmícháme lisovaný česnek.
    Srdce, restovanou mrkev, syrovou ředkev, spařenou scezenou cibuli a pokrájené okurky promícháme ve vhodné nádobě, zalijeme zálivkou, pečlivě promísíme a necháme v chladu odležet.

Poznámka od kuchařky

Recept je inspirován internetem.

Komentáře k receptu Salát s vepřovým srdcem (Dělená strava podle LK - Zvířata)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty