Babiččiny lívanečky s borůvkovým žahourem
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané lívanečky podle babičky, přelité teplým borůvkovým žahourem a doplněné zakysanou smetanou, voní dětstvím a pohodou. Skvělé a chutné sladké jídlo, které potěší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané lívanečky podle babičky, přelité teplým borůvkovým žahourem a doplněné zakysanou smetanou, voní dětstvím a pohodou. Skvělé a chutné sladké jídlo, které potěší…
Nadýchané lívanečky podle babičky, přelité teplým borůvkovým žahourem a doplněné zakysanou smetanou, voní dětstvím a pohodou. Skvělé a chutné sladké jídlo, které potěší…
Švestkový koláč s voňavou skořicovou drobenkou je klasika, která nikdy nezklame. Nadýchané těsto, šťavnaté ovoce a křupavá sladká posypka tvoří dokonalou kombinaci chutí…
Podzimní chuť nasládlé dýně si můžete užít po celý rok. Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Je to…
Hustá zeleninová polévka zasytí nejeden hladový žaludek. Zejména v chladnějších dnech i zahřeje, dodá energii a potřebné vitamíny. Vyzkoušejte polévku plnou zeleniny na…
Dýňový kompot je originální způsob, jak využít dýni na sladko. Jemná dýně v kombinaci s cukrem, kyselinou citronovou a trochou ananasové tresti chutná svěže a exoticky.…
Léčivé účinky aronie zná asi každý z nás. Že se z ní dá ale uvařit i výborná marmeláda, ví málokdo. Příprava není složitá a výsledkem je marmeláda výrazné chuti, která…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, dáme na plech o velikosti 20 x 25 cm, který jsme vyložili papírem.Pečeme při teplotě 160 do slabě růžova. Nevysušit !Na vychladlé…
Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny. Dno dortové form vyložíme pečicím papírem. Vykynuté těsto vyklopíme na…
Suroviny na palačinky všechny smícháme dohromady a necháme chvíli odstát. Poté smažíme palačinky na oleji.V půl litru mléka uvaříme pudink spolu s cukrem, dle návodu na…
Pita chléb je tradiční součástí blízkovýchodní kuchyně – měkký, nadýchaný a ideální k namáčení do polévek, plnění masem nebo zeleninou. Překvapivě snadno si ho…
Některé pochoutky jsou prostě nezapomenutelné a vy si je tak díky receptu můžete snadno upéct i doma. Připomeňte si dokonalou chuť jemného máslového kolečka, které zdobí…
Čokoládu nastrouháme do mísy a smícháme s ostatními ingrediencemi. Směs vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (může být vyložený pečícím papírem). Pečeme v…
Bielka vyšľahať s cukrom do tuhej peny. Pridať žĺtky a trochu prešľahať na pomalom stupni. Ďalej pridať preosiatu múku s kypriacim práškom a zmes cesta zľahka…
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka…
Máslo rozpustíme, přidáme kakao, rum, cukr a vodu. Promícháme a necháme vychladnout. Bílky vyšleháme do tuhé pěny. K zchladlému máslu přidáme žloutky, prášek do pečiva a…
Upečeme si piškot, po vychladnutí rozkrojíme, jednu půlku potřeme tvarohem smíchaným s ostatníma surovinama a naklademe rozkrojené jahody, druhý korpus si pokame…
Lahodný francouzský dezert, známý jako obrácený koláč, vznikl prý omylem, získal si ale oblibu po celém světě. Není se čemu divit - kombinace křehkého těsta a ovoce ve…
Rychlá, efektní a neodolatelně dobrá – nepečená roláda z kakaových palačinek je skvělým řešením, když chcete připravit něco sladkého bez pečení. Nadýchané palačinky…
Klasickým českým pokrmem, který se těší veliké oblibě, jsou španělské ptáčky. Pomalu dušené závitky s hovězího masa, ve kterých najdeme vajíčko, slaninu, klobásu a…
Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, soda bicarbonu, rascu a premiešame.Do priehlbiny v múke dáme postrúhané zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme…
Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, soda bicarbonu, rascu a premiešame.Do priehlbiny v múke dáme postrúhané zemiaky, cukor, rozmrvené droždie a zalejeme…