Jahodovo-šlehačkový zákusek
Recept ještě nebyl hodnocenVzdušný piškot, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – tento osvěžující zákusek je ideální volbou pro jarní a letní dny. Připravíte ho bez námahy a během chvíle vykouzlíte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vzdušný piškot, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – tento osvěžující zákusek je ideální volbou pro jarní a letní dny. Připravíte ho bez námahy a během chvíle vykouzlíte…
Banány spolu s citrónovou šťavou rozmixujeme.V šľahači vyšľaháme smotanu s cukrom a postupne vmiešavame rozmixované banány.Banánový krém rozdelíme do misiek a necháme…
Smícháme sypké suroviny, pak přidáváme tekuté. Vše se smíchá dohromady, nalejeme na plech s vyšším okrajem. Nakonec posypeme zdobením.....Plech si vymažeme a vysypeme…
Do malé pánvičky nebo kastrolku dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Opatrně přilijeme trochu horké vody a povaříme do husté tmavé omáčky, necháme…
Maslo najprv dobre vymiešame, potom pridáme cukor, vajíčka, vymiešame do peny, pridáme džem, mlieko, kakao a nakoniec múku s kypriacim práškom. Dáme na plech s papierom…
Předehřejte troubu na 190°C.Rozpusťte máslo a smíchejte ho s cukry, vejcem a vanilkovým extraktem. V druhé misce smíchejte mouky, sodu, sůl.Obě misky smíchejte dohromady…
Do hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut,…
Maso protkneme slaninou, osolíme a vložíme do rozpálené trouby na 160°C. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky, v hrnci rozpustíme sádlo, vložíme zeleninu,…
Uvaříme pudink z 0,4l mléka, cukru a pudinku. Necháme vychladit v misce přikryté folií, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo utřeme s lžící kakaa a po částech…
• Troubu si předehřejeme na 180 °C; plech vyložíme pečícím papírem. • Ve větší míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. • Přidáme máslo a ručně vpravujeme…
Kuře řádně omyjeme, osušíme a osolíme jak na povrchu, tak zevnitř. Následně kuře rovnoměrně posypeme kmínem i majoránkou ze všech stran. Pod kůži na prsou vložíme 2…
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od…
Dorty mohou být různých tvarů a příchutí, ale zpravidla se každý drží osvědčené klasiky. Kulatý dort, který má ve svém základu piškot s trochou kakaa uvnitř skrývá…
Víkendy patří mezi nejčastější příležitost k pečení moučníků a zákusků. Mezi oblíbené patří rozmanité řezy na plechu. Upečete těsto, lité, piškotové či třené, potřete…
Protože se neustále zdůrazňuje, že originální recept na medovník je tajný, vyrojila se spousta upravených a podobných receptů. A každá hospodyňka považuje ten svůj za…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
Upečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
Na vánočním stole nesmí jistě chybět talíř s cukrovím. Pokud hledáte ještě nějaké to zajímavé, které všechny chuťově potěší, jste tu správně. Jemné linecké těsto doplní…
Knedlíky, tedy blbouny, můžeme plnit buď sezónním a mraženým ovocem nebo i povidly. Tomu tak je v tomto receptu. Z kynutého těsta uděláme bochánky plněné švestkovými…
Sladké kostky, které ozdobí váš stůl. To je nepečená směs sušených brusinek a meruněk, které dochutí marmeláda a kapka vašeho oblíbeného likéru. Po ztuhnutí a…
Tyto výborné karamelové perníčky si vychutnáte nejen o Vánocích. Hodí se i jako sladké pochutnání ke kávě nebo čaji. Karamel perníčky provoní a navíc jim dodá zajímavou…
Nadýchaná a vláčná bublanina s majonézou je ideálním letním moučníkem. Je tak snadná a rychlá na přípravu, že ji stihnete připravit, i když se vaše návštěva ohlásí na…
Hledáte svěží inspiraci na lahodný ovocný koláč? Tento vám bude určitě chutnat. Tvoří ho nadýchané piškotové těsto, spousta vašeho oblíbeného ovoce a bohatá vrstva…