„Kytičkové “ jablečné řezy
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto si připravíme na vál, odvážíme mouku, nastrouháme heru, přidáme cukr, prášek do pečiva, mléko a vypracujeme těsto. Těsto necháme odpočinout. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na těsto si připravíme na vál, odvážíme mouku, nastrouháme heru, přidáme cukr, prášek do pečiva, mléko a vypracujeme těsto. Těsto necháme odpočinout. …
Všechny suroviny na těsto si připravíme na vál, odvážíme mouku, nastrouháme heru, přidáme cukr, prášek do pečiva, mléko a vypracujeme těsto. Těsto necháme odpočinout. …
Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút.Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások…
Z vajec, cukru, mouky a oleje uděláme piškotové těsto, které nalijeme do formy. Do předehřáté trouby dáme formu. Po upečení necháme vychladnout a vyjmeme z formy.Tvaroh…
Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút.Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások…
Oloupané cukety zbavíme měkkého středu a nahrubo nastrouháme, přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev, dále přidáme na nudličky očištěné papriky, na nudličky…
Vyšleháme vejce s cukrem a vanilínem. Pak přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva. Polovinu těsta obarvíme kakaem. Těsto světlé vlijeme na vymazaný a vysypaný…
Vyšleháme bílky s cukrem.Až jsou hodně husté, poté přidáme lžičku octu. Stříkáme na plech, zdobíme podle libosti.Sušíme na 90 st. C.
Najprv pripravím korpusy. Vajcia s cukrom vymiešam do peny, múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam a preosejem do cesta a opatrne vmiešam. Plech 27x37 cm, vysteliem…
Žĺtky, Heru, tvaroh, vanilku, kypr. prášok, Zlaté klasy a pol pohára cukru spolu vymiešame.Bielky ušľaháme dotuha s druhou polovicou cukru.Všetko zľahka spojíme a…
Do kastrůlku dáme cukr, koření, citrónovou a pomerančovou kůru nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání zkaramelizujeme do středně hnědé barvy. Zalijeme vodou a…
Egreše scedíme a rozmixujeme. V 2,5 dl kompótovej šťavy rozmiešame puding, primiešame rozmixované egreše a uvaríme hustú kašu. Žĺtky, cukor a horúcu vodu vyšľaháme do…
Jako první uvaříme brambory ve slupce, případě jeden větší brambor o výše uvedené hmotnosti a necháme vychladnout.Uděláme kvásek - rozdrobíme si do hrníčku droždí a…
Egreše scedíme a rozmixujeme. V 2,5 dl kompótovej šťavy rozmiešame puding, primiešame rozmixované egreše a uvaríme hustú kašu. Žĺtky, cukor a horúcu vodu vyšľaháme do…
Do větší misky dáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Poté smícháme ostatní ingredience kromě zakysané smetany. Po rozmíchání teprve přidáme smetanu.Smažíme na…
Pomalu nad parou rozpustíme čokoládu a přidáme máslo. Vymícháme metličkou a necháme stydnout. Do bílků přidáme špetku soli, ušleháme sníh a nakonec přišleháme pískový…
Z vlažného mléka (cca 200 ml), 1 lžíce cukru a droždí připravíme kvásek. Do misky prosijeme mouku, přidáme zbylý cukr, změklý tuk, žloutky a sůl (bílek nechme stát ve…
Z vlažného mléka (cca 200 ml), 1 lžíce cukru a droždí připravíme kvásek. Do misky prosijeme mouku, přidáme zbylý cukr, změklý tuk, žloutky a sůl (bílek nechme stát ve…
Jablká zbavíme jaderníkov a nahrubo nastrúhame (nešúpeme).Všetky prísady na cesto dobre vareškou premiešame.Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme na…
Celá vejce našleháme s cukrem do pěny, přimícháme vše ostatní a promícháme. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při mírné teplotě (150-170) asi…
Krém: rozpustíme čokoládu spolu s cukrem, přidáme bílky - bílky se dají nahradit jesenkou, nebo piknikem (slazené mléko v tubě na jeden bílek jedna lžíce).a do…
V misce smícháme všechny sypké suroviny s čokoládou nakrájenou na kostičky.V kastůlku rozpustíme tuk.Dále do misky přidáme mléko, vejce a rozpuštěný vlahý tuk a vše…
Mouku, cukry, kypřicí prášek a skořici smícháme v míse. Přidáme vejce, jogurt, mléko, nahrubo nastrouhaná jablka a rozinky.Hotové těsto nalijeme do předem vymazané a…
Korpus: Zvážíme vejce,které potom ušleháme s cukrem a moukou které budou vážit stejně jako vejce,přidáme špetku soli ,prášek do pečiva a horkou vodu vše pořádně…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Kultovní Schwarzwaldský dort je inspirován německým krojem. Jak má správně vypadat?
Harissa – poklad tuniské kuchyně: Pikantní pastu využijete na maso, do zeleninových směsí, do polévek i do salátů
Velikonoce 2022 přehledně: Kdy bude volno, kdy zavřené obchody a kdy se koleduje?