Citronová bábovka se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenVejce s cukrem vyšleháme do pěny. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z citronů, vymačkáme šťávu a se smetanou a moukou přidáváme k vyšlehaným vejcím.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z citronů, vymačkáme šťávu a se smetanou a moukou přidáváme k vyšlehaným vejcím.…
Ze všech surovin (kromě dvou posledních) vypracujeme těsto, které necháme v chladu chvíli odpočinout.Poté těsto po částech rozvalujeme na plát asi 3 mm silný a vykrájíme…
Sušenky nameleme nebo rozdrtíme a spojíme s máslem v kompaktní hmotu, která se nesmí drolit. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (24cm) a pořádně umačkáme, můžeme…
Mrkev oškrábeme a odkrojíme všechny nazelenalé části. Grepy oloupeme, rozkrájíme a pečlivě odstraníme všechny pecičky. Mrkev a grepy vložíme do tlakového hrnce,…
Z droždí, cukru a 2 lžic mouky a mléka necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní a zaděláme kynuté těsto. Po vykynutí rozdělíme na 4 díly. Postupně je co nejtenčeji…
Na těsto - mouku prosejeme s cukrem, přidáme mandle, citronovou kůru, skořici, hřebíček, sůl a žloutky. Promícháme a přidáme na kostičky nakrájené vychlazené máslo.…
Uděláme klasické těstíčko na lívance. Toustový chléb namažeme z jedné strany marmeládou a obalíme v těstíčku. Opečeme z obou stran a posypeme zlehka moučkovým cukrem.
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy dáme žĺtky, cukor a maslo, spoločne vyšľaháme do žltej peny. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý…
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do misy dáme žĺtky, cukor a maslo, spoločne vyšľaháme do žltej peny. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý…
Scezený kompot rozdělíme do misek. Tři čtvrtiny šťávy z kompotu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a ve zbylé rozmícháme solamyl. Vroucí šťávu zahustíme solamylovou…
Kryštálový cukor vysypeme na silikonovú podložku položíme cukrík a prikryjeme mikroténovým sáčkom a troška vyvalkáme , potom už len stačí povykrajovať alebo urobiť…
Povolené máslo, cukr, vejce a mléko našleháme do světlé pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a šleháme dál, až je těsto nadýchané. Nádobu na vlnění si vytřeme olejem…
Vezmeme si misku a do ní dáme všechny jahody. Potom do misky dáme nadrobené piškoty, smetanu, cukr, špetku soli, mléko a trochu kávy. Dáme do lednice na zhruba 2 až 3…
Očištěná rajčata, jablka, cibule a lilek pokrájíme a rozdusíme. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a za častého míchání dusíme půl hodiny.Pak vše propasírujeme a ještě…
Ze všech bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou. Ze žloutků a cukru vyšleháme hustou, světlejší hmotu, pomaleji zašleháme mascarpone a už bez šlehače opatrně…
Vejce vyšleháme s oběma cukry.Přisypeme ořechy, strouhanku a prášek do pečiva.Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 170°C cca 3/4 hodiny - zkoušíme špejlí.…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem, necháme vzejít kvásek. Mezitím si připravíme do mísy mouku,sůl, olej,vejce a přidáme zmlazené droždí a vlažnou…
Do mísy dáme hladkou mouku, cukr krystal, vejce, vlažné mléko, špetku soli a droždí. Pomocí metličky vymícháme hustější těsto, které následně zakryjeme utěrkou a…
K jahodám přidáme vodu, aby byl celkový objem 250 ml a vmícháme želatinu s cukrem. Přivedeme k varu a po minutě lijeme do skleniček. Necháme vychladnout a pak uskladníme…
Do mísy robotu nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mouku, sůl a vajíčka. Hákem umícháme hladké řídké těsto a necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout.…
Okurku oloupeme na zebru a nakrájíme na plátky. Nakrájenou okurku posypeme solí, promícháme a necháme 30 minut stát. Pak okurky mírným tlakem zbavíme tekutiny a tu…
Meloun vypeckujeme, pokrájíme na kostky a dáme zmrazit, hodinka by měla, vzhledem k obsahu vody v melounu, stačit.Zmrazený meloun rozmixujeme, spolu s cukrem, ciderem a…
Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek).Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Dokonale krémové houbové rizoto: Nejlepší chuť zajistí houbový vývar i tento jednoduchý postup přípravy
Obyčejná, ale skvělá jídla z brambor: Zapečená kaše, staročeské lokše nebo pizza z bramborového těsta chutnají skvěle
Nejkřupavější krutony jsou ty ručně trhané. Máslo, česnek a voňavé bylinky udělají z obyčejného starého pečiva luxusní zážitek