Suroviny
Porce: Plech cca 27 x 37 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 800 kJ / 1 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,73 g |
Tuky | 90,19 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 420 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 239,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 140°C, vymažeme plech olejem a vyložíme pečicím papírem, který taktéž lehce naolejujeme.
Krok 2: Bílky se špetkou soli vyšleháme do dvojnásobného objemu, přidáme lžíci krystalového cukru, šleháme dál, až se na metlách budou tvořit jemné špičky. Postupně, po lžících, zašleháme zbylý cukr a nakonec škrob. Musí nákm vzniknout pevná a hladká hmota :-).
Krok 3: Rovnoměrně rozprostřeme do připraveného plechu a pečeme cca 45 minut. Respektujeme vlastnosti trouby!!
Krok 4: Upečený korpus necháme vychladnout. Větší pečicí papír než plech, ve kterém jsme pekli lehce poprášíme moučkovým cukrem a převrátíme na něj upečený korpus tak, aby byl "hore nohy" :-)). Opatrně stáhneme původní pečicí papír a máme připraveno k plnění.
Krok 5: Takto připravený korpus potřeme citronovým krémem, na který rovnoměrně rozprostřeme vyšlehanou smetanu s moučkovým cukrem.
Krok 6: Podél delší strany roládu zarolujeme, zabalíme do papíru a necháme alespoň dvě hodiny vychladit. Lemon curd doporučuji připravit předem, ale dobře ukrýt, aby stihl dostatečně vychladnout!!
Zveřejněno 11. 5. 2013 14:59
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhová citronová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAOP
Moje poznámka
Sněhová citronová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yAOP
Nejnovější recepty
Smetanový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Plněné bedly mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Chacharský kočičák
Přidáno před 16 hodinami
Guláš z plece a vepřových kůží
Přidáno před 18 hodinami
Jablečný chlebíček s ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Mátový sirup s citrony
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Houbové placky: Na křupavé a nadýchané placičky je důležité dodržet správný poměr hub a těstíčka. Hotové jsou za chvíli
Linecký koláč s jablky: Křehké těsto v kombinaci se šťavnatou jablečnou náplní je krásně vláčné a voní vanilkou
Martin s Vlastíkem opustili kancelář a počítač a vrhli se na moravské speciality: Jejich výrobky teď sbírají ocenění i ve světě
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 2 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 12 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 12 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 13 hodinami
Červená řepa se zelím
mili. před 15 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Lola23 před 15 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
80Katerina.M před 16 hodinami
Brokolicová polévka
Dogys před 18 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
Suzy8 před 18 hodinami
Tématické fráze:
citronová roláda,
sněhová roláda se šlehačkou,
sněhová roláda s citronovým krémem,
citronová roláda recept,
recept na snehovou roladu,
sněhovaroláda,
sněhová roláda z bílků,
citronová roláda se šlehačkou,
roláda,
recept na citronova roláda,
rolada s citronovým krémem a šlehackou,
roláda z bílků,
plnění rolády,
krehka rolada,
citronová roláda,
křehka rolada kremem z tvarohu,
citronová roláda z bílků,
jak upéci křehkou roládu,
rolada s lemon curd,
lemon curd na co lze použít
Suroviny:
bílek,
cukr krystal,
škrob kukuřičný,
sůl,
olej,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
Komentáře (21)