

Sladká švestková omáčka
Suroviny 4 porce
- 1 kg vyloupaných švestek
- 160ml vody
- 180 - 220 g cukru krystalu
- 2 vanilkové cukry
- 1/2 lžičky skořice
- 1 polévkovou lžíci rumu
- 160 ml sladké smetany
Postup přípravy receptu
Omyté, vyloupané švestky dáme do hrnce, podlijeme vodou, posypeme cukrem, vanilkou, skořicí a za stálého míchání vaříme do měkka.
Pak švestky rozmixujeme, ale tak, aby nám tam zbyly kousky, přidáme rum, můžeme podle chuti ještě cukr a ještě chvilku povaříme. Nakonec vlijeme smetanu. Podáváme teplé, nebo vlažné, nejlepší je s čerstvě upečenými vdolky.
Poznámka od kuchařky
Cukru dáme podle toho, jak sladké máme švestky.
Prohledala jsem snad všechny recepty se švestkami, ale tenhle jsem nenašla.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sladká švestková omáčka
-
Jana Dorazinová-Remková: Ahoj jani . Já mám švestky naložené. mohu je použít na švestkovou omáčku? Dík
-
Eva: Evi vyzkoušej a dej vědět, jak to dopadlo
-
Recept je moc dobrý.Takto to dělávala moje babička.Ovšem,že jako dětem nám tam nedávala rum.Mívali jsem tuto omáčku ke kynutým rohlíkovým knedlíkům.Babička někdy uvařila v páře ovocné /povidlové/ knedlíky a ještě nám tou omáčkou polila,bylo to moc dobré.Vyzkouším tento recept také a s tím rumem i já.
http://www.toprecepty.cz/recept/23059-sladka-svest...
-
všem děkuji
-
Zajímavý a hezký recept
+5
-
No a vynikající k uzenému masu.
-
Teda Leni, no to je paráda
-
Tohle dělala mamka a dávali jsme si ji na kynuté knedlíky