Taštičky s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenz tvarohu(používám obyčejný z vaničky), másla a mouky vypracujeme těsto - dám do robata a zapnu:-)necháme odpočinout a připravíme si náplň. na pomoučeném vále vyválíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
z tvarohu(používám obyčejný z vaničky), másla a mouky vypracujeme těsto - dám do robata a zapnu:-)necháme odpočinout a připravíme si náplň. na pomoučeném vále vyválíme…
Ovoce oloupeme a umeleme buď v mlýnku na maso nebo rozmixujeme (případně rozsekáme na kousky - nemusí to být úplně hladké). Zasypeme cukrem a zalijeme octem. Opatrně…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.Pridáme nastrúhané mandle, mlieko, sódu bicarbónu, kakao a vo vodnom kúpeli roztopenú čokoládu. Krátko prešľaháme.Nakoniec jemne…
Sypké součásti sesypu do mísy a dobře promíchám. Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně zamíchám. Do pečícím papírem vyložené formy vliji vymíchanou hmotu.…
Celá vejce našleháme s cukrem do pěny, přimícháme vše ostatní a promícháme. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme při mírné teplotě (150-170) asi…
Oddělíme žloutek od bílku a k žloutku přidáme 4 lžičky mléka.Dále přidáme 3 lžíce mouky a smícháme. Poté přidáváme mouku a mléko tak, aby těsto mělo konsistenci takovou,…
Vyšleháme cukr krystal s vajíčky, potom přidáme mléko a hladkou mouku. Dál přidáváme olej, hrubou mouku a oba kypřicí prášky.Těsto vlijeme na plech vyložený papírem na…
Vyzkoušejte tyto marinované řízky inspirované čínskou kuchyní. Přestože s původním receptem Šuej-ču-žou nemají příliš společného, na křehkých řízcích si jistě pochutnáte.
Marokánky jsou výborné nejen jako cukroví kolem Vánoc ale i ke kávičce v kdejaké cukrárně od začátku podzimu. Voní a chutnají ovocem, ořechy a kůrou citrusů. Zalité v…
Najprv pripravíme vanilkovú omáčku. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a metličkou za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Omáčka nebude hustá, má byť…
Sladké pečení se neobejde bez vanilkového cukru, který moučníku dodá typické aroma. Připravit si domácí cukr není žádná věda, postačí vám na to pouhé dvě suroviny, cukr…
Tento svěží dort je pro letní dny jako stvořený. Místo těsta použijeme piškoty, takže ušetříme čas při přípravě. Lahodný krém ze šlehačky, zakysané smetany a jogurtu…
Prsní řízky omyleme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky, NESOLÍME, dáme do mísy a přidáme vejce, solamyl a vodu, promícháme. Rozpálíme pánev s olejem a směs masa dáme…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Z rajčat lze vyrobit opravdu nepřeberné množství pochutin. Ať už je to kečup, omáčka na těstoviny nebo třeba tento džem. K oloupaným rajčatům stačí přidat pár výrazných…
Asijské potraviny si u nás získávají stále větší oblibu. Většina přísad se již dá nakoupit ve specializovaných obchodech, některé i v supermarketech a tak si asijská…
Asijské potraviny si u nás získávají stále větší oblibu. Většina přísad se již dá nakoupit ve specializovaných obchodech, některé i v supermarketech a tak si asijská…
Milujete medovník? Příprava není tak složitá, jak se na první pohled zdá. Předpečené pláty chutného těsta zvláční po prolití rumovým sirupem, lehounký krém a křupavá…
Těžko říci, proč tento likér dostal smutné jméno. Je totiž dobrý, sladký a málokdo uhodne z čeho je vlastně připravený. Bude chutnat „bábám” i dámám. Uložte si recept,…
Dokážete si představit zimu bez zázvoru? Zázvor má mnoho zdravotních přínosů a je velkým pomocníkem v případě nachlazení. Připravte si dopředu tento zázvorový sirup s…
Stačí pár minut a máte skvělou pochoutku pro jakoukoliv příležitost, kdy chcete potěšit své blízké. Recept je jednoduchý, příprava rychlá a lze je skladovat poměrně…
Lahodný francouzský dezert, známý jako obrácený koláč, vznikl prý omylem, získal si ale oblibu po celém světě. Není se čemu divit - kombinace křehkého těsta a ovoce ve…
Likéry, a to zejména ty domácí, jsou v kurzu hlavně v období zimy a Vánoc. Sladká chuť potěší chuťové pohárky a rum dodá likéru ten správný říz. Připravený likér můžeme…
Začalo chladné počasí a k tomu patří odpolední kávička se zákuskem. Popadaná jablíčka na zahrádce, ovesné vločky a pár základních surovin vám dá dohromady výborný a…