Mandlové embosované velikonoční sušenky
Recept ještě nebyl hodnocenZnáte embosované válečky? Jsou to válečky se vzorem, které po přejetí vytvoří na těstě ornamenty a vzory. Ty se hodí například při přípravě sušenek. Sušenky budou nejen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Znáte embosované válečky? Jsou to válečky se vzorem, které po přejetí vytvoří na těstě ornamenty a vzory. Ty se hodí například při přípravě sušenek. Sušenky budou nejen…
V míse jsem smíchala hladkou mouku, jedlou sodu, skořici, sůl.Do jiné mísy jsem dala třtinový a krupicový cukr, vejce, slunečnicový olej a ručním šlehačem důkladné…
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do bílků dáme špetku soli a šleháme je na nejvyšší výkon. Až bude sníh téměř hotový, přisypáváme cukr a šleháme do té doby, než se na…
Všechny ingredience na obalení toustu prošleháme metličkou a necháme krátce odstát.Máslo na pánvičce rozpustíme.Krajíčky namočíme do směsi a necháme dobře nasát tekutinu…
Na vále ze surovin uděláme těsto. Těsto po zpracování dáme na plech s vyšším okrajem. Těsto je dosti křehké a měkké, doslova ho na plech utlapkáme nebo rozválíme malým…
Biskupský chlebíček je výborný moučník z třeného těsta, přelitý čokoládovou polevou. Upečte ho podle starých receptur pro cukrářská učiliště od Aleny Půlpánové. Uvidíte,…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka, necháme vzejít (asi 5 minut). Do mísy prosejeme mouku smíchanou se solí, přidáme kvásek a ostatní…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přišleháme cukr a žloutky. Pak vmícháme vanilkovou pastu, oříšky a vaječný likér.Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím…
Švestkový koláč je jednoduchý a šťavnatý moučník plný podzimní chuti. Jemné těsto se dokonale spojuje se sladkými švestkami, vytvářejíc lahodný dezert, který potěší vaše…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přisypeme mleté ořechy, promícháme, přidáme vodu nebo kávu, opět promícháme, přidáme majonézu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem…
Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice. Pak těsto vyválíme a vyložíme jím…
Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice. Pak těsto vyválíme a naplníme…
Máslo vyšleháme spolu s cukrem do pěny, do které postupně přidáváme žloutky. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a přidáme…
Jednoporcové bochánky poslouží nejen jako výslužka pro koledníky, ale i jako dobrý moučník, snídaně či svačina do ruky během celého roku. Na ty velikonoční můžeme ještě…
Dobrotami napěchované mazance se mohou stát o svátcích jara vhodným dárkem pro návštěvy či vaše blízké. Opravdu výborné minimazance budou odměnou za dobře vypracované…
Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, mák, vejce, skořici, a zpracujeme hladké těsto, které necháme v lednici hodinu odpočinout.Poté…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme půlkou vanilkového cukru a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku maličko…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pak do ní přidáme mléko a olej, nakonec mleté ořechy a směs mouky a kypřícího prášku.Do hotového těsta zamícháme kandované ovoce a…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, pak do ní přidáme mléko a olej, nakonec mleté ořechy a směs mouky a kypřícího prášku.Do hotového těsta zamícháme kandované ovoce a…
Z uvedených surovin (ne, opravdu tam není žádný tuk) vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v lednici.Poté ho vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme tvary.…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr a prášek do pečiva. Poté přidáme olej, mléko, vanilkový cukr a vejce.Vše řádně smícháme na jemné těsto a nakonec přidáme ostružiny.…
Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto a uložíme do ledničky odpočinout (asi na 30 minut).Vyválíme na plát silný asi 3-4 mm a vykrajujeme menší tvary. Dáváme na…
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh. Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec…
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z…