Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenCelý rok se těšíme na podzimní úrodu švestek. Sladké švestky jsou oblíbenou náplní koláčů a mák k nim bezpochyby patří. Tato kombinace ve spojení s nadýchaným těstem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celý rok se těšíme na podzimní úrodu švestek. Sladké švestky jsou oblíbenou náplní koláčů a mák k nim bezpochyby patří. Tato kombinace ve spojení s nadýchaným těstem…
Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme trošku cukru, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy dáme mouku promíchanou se…
Křupavý drobenkový koláč s tvarohovou náplní a ovocem je ideálním moučníkem pro letní dny, neboť do něj můžeme zapracovat čerstvé ovoce ze zahrádky. Skvěle chutná nejen…
Řezy tak lahodné, že po nich oblížete všechny prsty, koneckonců tento zákusek to má i v názvu. Nadýchané těsto je potřené žloutkovým krémem a to vše je pod sněhovou…
Buchta plná sladkého ovoce a lahodného pudinku na jemném piškotu je to pravé sladké osvěžení. Recept je jednoduchý a výsledek úžasný. Jistě se stane součástí vašich…
Rychlé a lahodné, přesně takové potřebujeme moučníky k nedělní kávě. Dvoubarevná buchta z jednoduchého olejového těsta je vláčná díky pudinkovému krému s tvarohem. Voní…
Bábovka, která by se mohla klidně jmenovat "cobydupka". Výborné suroviny, rychlá a snadná příprava, chutný výsledek! Nakrájená na talířcích nepobude určitě dlouho. A…
Oblíbený hrníčkový recept - nemusí se nic složitě odměřovat. Bábovku připravíme trochu netradičně s kokosem. Pokud do části těsta přidáme kakao, bude výsledná dobrota…
Mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a vejce vypracujeme do hladkého těsta , vyložíme jim koláčovou formu a dáme 1-2 hodiny do chladna. Mezitím připravíme náplň. Do…
Mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a vejce vypracujeme do hladkého těsta , vyložíme jim koláčovou formu a dáme 1-2 hodiny do chladna. Mezitím připravíme náplň. Do…
Krásná, barevná a jako Himaláje vlnitá buchta s tvarohovou náplní, která sladce provoní celý dům, je ten pravý nedělní moučník ke kávičce s rodinou i přáteli. Je…
Domácí perníkové řezy jsou velmi oblíbeným moučníkem. Jablkový perník je nádherně vláčný, a když ho vylepšíte dobrou polevou, bude skoro sváteční. Navíc není složitý a…
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k…
Honí vás mlsná nebo čekáte návštěvu? Vyzkoušejte rychlou olejovou bábovku s nastrouhanými jablky. Díky nim je krásně vláčná a díky skořici a vanilce krásně voňavá. Podle…
Nebojte se, nemáme v receptu chybu. Tato bábovka je skutečně bez vajec. Pokud hledáte inspiraci na moučník, který je lahodný, ale není náročný na přípravu, tak zkuste…
K přípravě tohoto jednoduchého nepečeného dezertu nepotřebujete troubu, ale zato se hodí lednička. Jemné kakaové sušenky promazané pudinkovým krémem, čerstvé jahody a…
Křupavá drobenka je nepostradatelnou součástí mnoha moučníků. Připravte si ji podle tohoto snadného a rychlého receptu. Koláče pak budou krásnější a buchty ještě…
Pečete často bábovku, ale pokaždé ji připravujete podle stejného receptu? Pak zkuste trochu experimentovat a do těsta přidejte vaječný koňak. Bábovka se už při pečení…
Pokud potřebujete spotřebovat přezrálé banány, můžete z nich upéct tento dobrý a vláčný banánový chlebíček. Díky banánům je příjemně sladký a voní po vanilce. Příprava…
Ať už třešňová, jahodová nebo s rebarborou, klasickou bublaninu zná každý. Pokud ale hledáte novou inspiraci, určitě zkuste recept na bublaninu s kokosem a ostružinami.…
Pomazánkové máslo je v české kuchyni čím dál oblíbenější. Připravíte z něj pomazánky, omáčky, variaci na tiramisu i cheesecake. Ale co takhle zkusit připravit moučník?…
Ohlásila se vám nečekaná návštěva a vy nemáte dezert ke kávě? Zachrání vás náš recept na nepečené řezy z Bebe sušenek. Proložené jsou lahodným krémem z čokoládového…
Dortová lízátka neboli cake pops jsou hitem posledních let. Při jejich zdobení můžeme popustit uzdu fantazii, lízátka mohou mít různé barvy, tvary i chutě. Podle tohoto…
Nejprve oddělíme žloutek od bílku. Žloutek vyšleháme s částí cukru, postupně k němu přidáme všechny ostatní ingredience. Nakonec vmícháme vyšlehaný bílek. Těsto vlijeme…