Vánočka do pekárny
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na vánočku, na lince domácí pekárnu, ale nechce se vám do přípravy investovat příliš mnoho času? Připravte ingredience, nasypte do domácí pekárny a nechte ji,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte chuť na vánočku, na lince domácí pekárnu, ale nechce se vám do přípravy investovat příliš mnoho času? Připravte ingredience, nasypte do domácí pekárny a nechte ji,…
Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako…
Netradiční vánočka, která zaujme nejen svým vzhledem. Uvnitř nadýchaného těsta najdete vláčnou náplň z tvarohu. Zajímavého tvaru dosáhnete nakrájením rolády z kynutého…
Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…
I oblíbenou a pro Vánoce tradiční vánočku můžete připravit v odlehčenější verzi z celozrnné mouky a se sladěnkou. Na chuti nic nepoznáte, vánočka bude krásně vláčná. Za…
Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je 30 % celozrnné mouky. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jsou…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Vánočka ozdobí každý vánoční stůl, můžete ji ale připravit i během roku a zpříjemnit si tak nedělní snídani. Z kynutého těsta vytvoříte prameny, ze kterých upletete…
Vynikající máslová vánočka nesmí na svátečním stole chybět. Pokud se k pečení vánočky zatím jen odhodláváte, vyzkoušejte třeba tento recept. Z dávky vyjdou 2 menší nebo…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Hvězdičky ze slaného těsta jsou plněné jako obložené chlebíčky. Hodí se na jakoukoliv oslavu nebo i všední domácí svačinu, dají jíst vcelku jako chlebíčky, nebo můžete…
Znáte pekařské finty, jak získat chutnější pečivo? Staré těsto je jedním způsobem, jak mít kypřejší těsto a vláčné pečivo. Metoda louhování pak přidá i výbornou, lehce…
Znáte pekařské finty, jak získat chutnější pečivo? Staré těsto je jedním způsobem, jak mít kypřejší těsto a vláčné pečivo. Metoda louhování pak přidá i výbornou, lehce…
Tyto „žížaly“ se sice příliš neliší od klasických rolovaných rohlíčků s náplní, ale zdobí je výrazné žebrování. Tohoto efektu docílíte velice snadno při práci s…
Malé sladké rohlíčky z kynutého těsta, pečené dozlatova, krásně křupnou v ústech a vy ucítíte příjemnou chuť čokolády. Ze stolu budou mizet opravdu rychle a všem vašim…
Rybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z…
Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…
Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…
Tradiční zabíjačkový prejt je pochoutkou z krve a krup. Využijte jej jako součást náplně do koláčků. Nekynuté těsto s máslem a jogurtem doplníte kupkou prejtu,…
K benátskému karnevalu patří také různé dobroty a pochutiny. Pod názvem Fritoli di Carnevale se skrývají dozlatova usmažené koblížky z kynutého těsta, které jsou plné…
Tento pokrm spojuje sytost a chuť domova, ať už jako hlavní chod nebo vydatná svačina. Díky kynutému těstu je bramborák nadýchaný, zatímco škvarky mu dodávají…
Pomohla mi pekárna, do které nandáte vše v uvedeném pořadí, program Těsto a při prvním zvukovém signálu přisypete rozinky a semínka. Pokud máte mokřejší rýži, možná…