

Skořicový vrták
Suroviny cca 24 vrtáku
- 250 g hladké mouky
- 100 ml mléka
- 40 g moučkového cukru
- 35 g tuku
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 20 g droždí
- sůl
Postup přípravy receptu
Takže nejdřív droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout.
Mezitím do misky dáme všechny suroviny + rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek.
Poté necháme asi půl hodiny vykynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme malé vrtáky o velikosti zhruba 10 cm. Hotové výrobky pak necháme ještě chvíli odležet.
Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran jako koblížky. Usmažené vrtáky necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru se skořicovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Nejlépe chutnají na druhý den.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skořicový vrták
-
Včera jsem pekla a dnes musím zase..
Projela jsem tu více variant, ale tato mě zaujala díky moučkovému cukru. Vrtáky jsou perfektní. Posílám bodík a moc děkuji za recept.
-
Dekuji za názor
jo nam to taky nekdy chroupá :D :D ja si je kupuju kazdy den..sem na nich závislá!
-
Iveto, i já tě vítám na Topreceptech.
Hezký recept
-
Občas si je kupuji v naší pekárně,ale jsou obalované v krystalovém cukru se skořicí,ale ty tvoje aspoň nechroupají mezi zuby,sper
-
Ivisekiss, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo