Očkatý chléb s kefírem
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chleba z formy vyklepneme a dáme vychledit na mřížku.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chleba z formy vyklepneme a dáme vychledit na mřížku.
Suroviny dáváme do pekárny poslupně jak je to napsané, peču to jako velký chleba klasik. Dá se samozřejmě upéct i v normální troubě.
Mouky prosejeme do mísy a 1 lžíci odebereme do malé misky, do které přidáme droždí, med nebo cukr a 3 lžíce teplé (ne horké)¨vody, promícháme a necháme zakryté asi 15…
Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.... Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout. Pak přidáme zbytek…
Tuk utřeme s cukrem do pěny, žloutky postupně zatíráme jeden po druhém a nakonec přidáme celé vejce. Droždí rozdrobíme, vmícháme mouku a lehce promícháme s tuhým sněhem…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté , sypké a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme rohlík nebo jiný tvar pečiva.…
Použijeme program Klasik (Základní). Používám vločky emko, jsou takové jemné jinak příprava klasická.
Všechny suroviny dáme dle toho jak jdou za sebou, klobásu přidáme po zaznění signálu pro přidání surovin. Pekla jsem program klasik, tmavý a větší velikost.
Připravíme si kvásek, který necháme 10-15 min stát na teplém místě.Poté ho přilijeme ke zbylé mouce a soli.Přidáme pepř, plej, 100 ml oleje, bylinky a vypracujeme hladké…
Suroviny vložíme do pékárny, tak jak jdou za sebou a zapneme program těsto. Připravené těsto vyválíme na plát asi 1cm tlustý a nakrájíme na proužky. Proužky srolujeme,…
Mouku, sůl, kmín a droždí promícháme v misce, přidáme dle chuti, např. škvarky (10 lžic), nebo bylinky, osmaženou cibulku či nakrájený salám na kostičky. Opět…
Udělat kvásek, ostatní přísady mimo marmelády a rumu zpracovat v těsto. Hned pracujeme, nenecháváme kynout. Těsto rozdělíme na 3 díly, rozválíme na vále a přeneseme na…
Do teplého mléka přidáme cukr, droždí a necháme vzejít. Mouky smícháme, přidáme sůl, šlehačku, kvásek a vlažnou vodu. Zaděláme těsto a necháme 20 min. kynout. …
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, přidáme trochu cukru a necháme nakynout.Mezitím ve vhodné nádobě smícháme prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, špetku soli…
Uděláme kvásek, vymícháme těsto a necháme vykynout. Pak vytvarujeme velké housky jako na hamburger a necháme 15 min kynout na plechu. Potřeme vajíčkem a dáme péct na…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Nalijeme na ně trochu oslazeného mléka, lehce promícháme a necháme vzejít kvásek. Pak dolijeme zbytek…
Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta.Mohou se vyrábět také tak, že pšeničné těsto se vyrobí na…
Z droždí a mléka připravíme kvásek, který necháme vykynout.Mezitím dáme do mísy hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, olej a a nakonec přidáme již vykynutý kvásek.Vypracujeme…
V malé misce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící cukru, vznikne polotekutá kašička.Přidáme 3 lžíce mléka a lžíci mouky.Misku přemístíme na teplé místo kynout na 10-15…
Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezitím připravíme zbytek těsta: Všechny přísady…
Jako první uvaříme brambory ve slupce, případě jeden větší brambor o výše uvedené hmotnosti a necháme vychladnout.Uděláme kvásek - rozdrobíme si do hrníčku droždí a…
Z hladké mouky, droždí, sádla, soli vypracuje těsto teplou vodou, necháme 20 min kynout. Z těsta vytvoříme malé kuličky, potřeme vejcem, posolíme hrubou solí, okmínujeme…
Vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny promícháme a vypracujeme těsto (lze použít i pekárnu a program těsto, ruční práce je ale lepší). Z vykynutého těsta…