Rozinkové bulky

Suroviny 40 ks

500 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 kostička droždí (42 g)
160 ml vlažné vody
1 vejce
1/4 lžičky soli
1 citron
150 g rozinek
100 g tuku
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky v míse rozdrobíme droždí, zalejeme vlažnou vodou a necháme ho vzejít.

  2. Asi po 5 minutách přidáme cukr, vlahý tuk a vejce a zaděláme těsto, které necháme asi 30 minut přikryté v teple kynout.

  3. Mezitím si propláchneme rozinky teplou vodou (asi budete překvapeni, jak jsou špinavé), nasypeme je do hrnku a zalejeme šťávou z citronu.

  4. Když těsto částečně vykyne, přimícháme do něj rozinky i se šťávou.

  5. Necháme kynout ještě asi 10 minut, pak lžící vykrajujeme kousky, zabalíme do kuličky a klademe na vymaštěný plech.

  6. Potřeme vejcem (můžeme trochu zředit mlékem) pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova. Hotové můžeme pocukrovat.

Poznámka od kuchařky

Je to takové obyčejné snídaňové pečivo, ale citronové rozinky ho velmi ozvláštní.

Pokud je těsto tužší, přidejte trošku vody. Počítá se s tekutinou z citronu, pokud je citron menší, mohla by tekutina scházet.

Komentáře k receptu Rozinkové bulky

  • AniCiz AniCiz

    jsou moc dobré,ty rozinky v citronu tomu dají ten správný punc..nádherně nadýchané,výborné..foto dodám,ale není tak krásné

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    já bych také neodolala:yes::-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jejda,ty jsou krásně nadýchané a určitě moc chutné,mňam:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Ty jsou krásné o chuti vůbec nepochybuji:-p:-p:yes::yes:+14

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • rozmarynaH rozmarynaH

    To se mi moc líbí, já bych místo citronu použila rum, tedy tuzemák, ten nic nezkazí:-p:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Heli, je 23.30 a já mám hlad.:-D Takže si jdu raději lehnout, ale nejdříve ti dám boda;-)

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    Velmi zajímavý recept,určitě vyzkouším a přizpůsobím pro DP. ale co bych změnil to je místo dvou plechů upekl tři aby bulka byla upečena i za stran kolem dokola.Recept si zaslouží 10 boda.:yes::-))

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    parádní:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    katlie: Pokud je vykrájíš vykrajovátkem o průměru 5 cm, a výšce syrového těsta 2 cm, budeš jich mít asi 40 ks

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes::yes::yes:Nádhera :-K

    Odpovědět

  • katlie katlie

    Hella: Tak asi tak velké jako máte vy, kolik jste jich měla? Děkuji za odpověď.:-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    katlie: To záleží na tom, jak velké je budeš dělat. Jsou toho asi 2 plechy. Taky můžeš vyválet asi na 2 cm vysoko a vykrajovat kolečka. Nebo si udělej z poloviční dávky a půl vejce použij na potření.

    Odpovědět

  • katlie katlie

    Kolik asi bochánku se udělá z tohoto množství? Moc pěkné.:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Peknučké...:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rozinkové bochánky sladké bulky kynute bulky s rozinkami sladké kynute bulky bulka s rozinkami hrozinkove bulky kynuté rozinkové bochánky recept na rozinkový bochanky bulky s rozinkami raciobulky recepty racio bulka recepty rozinkove.bulky racio bulka racio bulky recept racio bulky sladké bulky s rozinkami sladké bulky s rozinkama kynute rozinkove šišky rozinkové bochánky kynuté rozinkovve bulky