Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenFazole zalij vodou a nech přes noc v ledničce namáčet. Uzené maso nakrájej na centimetrové kostičky. Mrkev a celer očisti a také nakrájej na kostičky. Pórek nakrájej na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole zalij vodou a nech přes noc v ledničce namáčet. Uzené maso nakrájej na centimetrové kostičky. Mrkev a celer očisti a také nakrájej na kostičky. Pórek nakrájej na…
Namočíme přes noc 200 g bílých fazolí, druhý den je scedíme, vložíme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody a uvaříme je téměř doměkka.Zelí propláchneme, pokud je příliš…
Den předem namočíme 250 g bílých fazolí do teplé vody se lžící jablečného octa. Děláme to kvůli aktivaci fytázy. Druhý den je v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce,…
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kostičky, přidáme strouhanou mrkev, pokrájenou cibuli, okurky, hořčici, fazole (boby nebo čočku) a jogurt. Vše dobře promícháme a…
Cibuli nakrájím na drobno a nechám zpěnit na sádle. Pak přisypu předem namočené houby, drcený česnek zadusím s kmínem. Poté do základu přidám na kostičky nakrájenou…
Fazuľu preberieme, umyjeme, necháme nabobtnať do druhého dňa. Dáme variť, vhodíme bobkový list. Ku koncu varu pridáme pokrájanú mrkvu a soľ. Dovaríme, scedíme. Na…
Nakrájíme rajčata, nejdříve podélně na čtvrtiny, pak napříč na plátky. Řapíkatý celer nakrájíme na jemné plátky, bílé fazole scedíme a propereme. Smícháme, osolíme a…
Do misky vložte okapané vařené fazole, nasekaný česnek s rozmarýnem, přilijte olivový olej, zakapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Celé to pak řádně promixujte…
Maslo rozpustime ve vetsim hrnci spolecne s kousky speku. Pridame cibulku a orestujeme, pridame nastrouhanou mrkev a jeste chvili restujeme. Kdyz zacne mrkev poustet…
1) Do hrnce dáme rajčata z plechovky, protlak, fazole a necháme pár minut prohřát, poté přidáme koření a česnek a asi 10 minut vaříme, ke konci vmícháme parmazán s…
Maso nakrájíme na malé kostky, okořeníme pepřem a grilovacím kořením, osolíme a restujeme na oleji v pánvi. Až se zatáhne, přilijeme trošku vody a dusíme. Žampiony…
Do hrnce dáme trošku sádla, na něm osmažíme nakrájenou cibuli najemno do sklovita, přidáme fazole, dolijeme litrem vody, přidáme bylinkovou kostku a necháme vařit, až…
Fazole namočíme, necháme nabobtnat, uvaříme doměkka (každé zvlášť) a scedíme nebo - použijeme-li konzervované - pouze scedíme. Zelené fazolky povaříme 5 minut v osolené…
Dáme vařit linguine (tedy ploché špagety) ve vodě bez soli. Při cezení si dáme stranou 1/4 šálku vody z těstovin pro další krok.Na pánvi rozehřejeme olej a dáme do něho…
Okurku oloupeme v proužcích, podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Fazole scedíme, propereme vodou, tuňáka také scedíme. Rajče…
Uvařené fazole sceďte a nechte okapat. Promíchejte fazole, rajčata, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, špetku soli, olej, trochu čerstvě mletého pepře a rozmixujte. Z…
V jednom hrnci si uvaříme fazole, ty mini jsou docela brzy. V kastrůlku si usmažíme nakrájenou cibuli do světlehněda, přidáme mouku, uděláme středně tmavou jíšku a dáme…
Nejprve naložíme maso. Panenku osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a olejem. Necháme odpočinout.Po odležení maso zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran a pak…
Kuře na provensálský způsob je pokrm plný zeleniny a zasytí tak po náročném dni. Připravované v jednom hrnci, provoněné tymiánem a česnekem, je do hodiny připravené ke…
Udelame si hustou besamelovou omacku (na masle osmahnout hladkou mouku, zalit mlekem).Omacku okorenime oblibenym korenim a vmichame proplachnute a okapane bile fazole. …
Kuřecí stehna naporcujeme na menší kousky.Kuřecí kousky rychle opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran.Kuře odhrneme trochu stranou, vsypeme najemno nakrájenou cibuli…
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do…
Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na kousky.Kůži a slaninu nadrobno nakrájíme a necháme vyškvařit na suché pánvi.Přidáme pokrájenou cibuli, zesklovatíme…
Pilaki je lehce pikantní pokrm z bílých fazolí, který má svůj původ v Turecku. Snadný a chutný salát zvládnete připravit během půlhodiny. Podávat jej můžete jak studený,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Cukrář Maršálek pokřtil svoji kuchařku o čokoládě: Udělat skvělý dort nebo pralinky podle ní zvládne každý, řekl
Ideální předkrm nejen na Štědrý den? Skvělé chuťovky s ančovičkami, pečenou paprikou i červenou řepou přijdou vhod
Všeho s mírou, i jídla! Těmito potravinami se můžete nebezpečně předávkovat