Ovarová zeleninová polévka se ztraceným vejcem dle hajného ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 40 min 8 porcí Polévky 0 názorů

Ovarová zeleninová polévka se ztraceným vejcem dle hajného ze „Šlajfu“
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

500 g hovězího zadního masa
1 žlutá cibule
1 velký rajský protlak
1 velká plechovka červených fazolí
1 malá plechovka bílých malých fazolí
3 stroužky česneku
chilli
1 paliva paprička
1 plechovka loupaných rajčat
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce sádla
1 lžíce cukru
1/5 litrů vývaru
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Ovarový vývar přivedu v hrnci k varu.

  2. Do vroucího vývaru vsypu cibuli, česnek a celerovou nať na drobno nakrájenou, na drobné proužky nakrájenou kořenovou zeleninu a jarní cibulku nakrájenou na kolečka, růžičkovou kapustu na čtvrtky a dále přisypu koření. Vařím do měkka. Dochutím solí.

  3. Podávám tak, že na dno misky nebo talíře položím ztracené vejce a zaliji polévkou a ozdobím petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Ovarová zeleninová polévka se ztraceným vejcem dle hajného ze „Šlajfu“

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jarní zeleninová polévka s vejcem polévku s stracený vejcem polévka se ztraceným vejcem jak dlouho se vari stracene vejce ovarový vývar stracené vejcem ládi hrušky

Zapomněl/a jsem heslo