Fazolový hummus s bazalkou (Dělená strava podle LK - Kytičky)

Dietní recepty Dělená strava Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Dietní recepty Dělená strava Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny

1 konzerva bílých fazolí (zn. Gabriella)
1 vrchovatá KL tahini pasty
1 PL olivového oleje
1.5 KL sušeného česneku
hrst čerstvé nebo 1 PL sušené bazalky
velká špetka chilli
sůl
pepř
1 PL citronové šťávy nebo vinného octa
1 KL fruktózy

Postup přípravy receptu

  1. Fazole scedíme, nálev nevyléváme. Všechny suroviny kromě nálevu vložíme do výkonného mixéru a mixujeme dohladka. Pokud je hmota příliš hustá, doředíme opatrně nálevem, který jsme odložili. Dáme vychladit a rozležet do lednice aspoň na hodinku.

  2. Koření lze samozřejmě obměnit podle svých preferencí - římský kmín, medvědí česnek, chilli papričky, koriandr...Já ujíždím na bazalce. Kdybych měla bazalkový záhonek, asi bych do něj chodila spát.

Poznámka od kuchařky

Při použití konzervovaných fazolí pozor na přítomnost cukru. V mnou uvedené značce cukr není.

Komentáře k receptu Fazolový hummus s bazalkou (Dělená strava podle LK - Kytičky)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty