Fazolová polévka s rajčaty a pestem

Polévky Doba přípravy: 45 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Polévky Doba přípravy: 45 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny

2 lžíce oleje
1 červená cibule
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
100 g rajčatového protlaku
1 l zel. vývaru
100 g bulguru
750 g rajčat
400 g vařených bílých fazolí
rozmarýn
sůl
Pesto:
40 g rukoly
sůl
100 g vlašských ořechů
50 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme dva bobkové listy a 100 g rajčatového protlaku. Zalijeme litrem vývaru, přidáme 100 g propláchnutého bulguru a vaříme 20 minut.

  2. Přidáme 750 g spařených, oloupaných a pokrájených rajčat a 400 g fazolí, okořeníme rozmarýnem a osolíme. Vaříme 10 minut.

  3. Na talíři zdobíme pestem z rukoly. Rukolu rozmixujeme se solí, přidáme ořechy a olivový olej.

Poznámka od kuchařky

Polévky ze Svatojánu

Komentáře k receptu Fazolová polévka s rajčaty a pestem

K receptu nejsou žádné komentáře.