Hrušková marmeláda
Recept ještě nebyl hodnocenReceptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 473 kJ / 352 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 88,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která často vytváří hořkou chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť…
Vánoční dýňový džem má plnou, sladce kořeněnou chuť. Dýně se navíc před uvařením marinuje přes noc v pomerančovém džusu. Džem se bude skvěle hodit nejen k vaší domácí…
Není jednodušší přípravy marmelád a džemů než v domácí pekárně. Očistěné ovoce spolu s cukrem a želírovacím přípravkem stačí dát do nádoby, zapnout příslušný program a…
Pikantní džem z jablek je neobvyklá lahůdka, která spojuje sladkou chuť šťavnatých jablek s jemným kořeněným nádechem. Skvěle se hodí jako doplněk k sýrům, pečenému masu…
Sezóna meruněk je v plném proudu a tak je na čase oprášit recept na meruňkovou marmeládu. Pokud ji připravíme podle tohoto skvělého receptu, vynikne v ní opravdová chuť…
Dýně je skvělou surovinou, dovoluje nám ji upravit a zpracovat na mnoho způsobů. Jedním a netradičním z nich může být marmeláda. Kousky dýně naložíme do pomerančového…
Z domácí úrody angreštu a rybízu, si můžeme připravit kvalitní džem a těšit se na vyrovnané skleničky ve spíži. Použití je celoroční. Do moučníků, do kaší, na chleba,…
Ovoce dle druhu upravíme ( vypeckujeme, oloupeme či nakrájíme na malé kousky, případně rozmačkáme či rozmixujeme - dle chuti ). Odvážíme si 1 kg ovoce a dáme do…
Marmeláda: Dýni očistíme a nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme nadrobno rozkrájený ananas včetně nálevu. Vlijeme citrónovou šťávu a vaříme, dokud dýně nezmění svou…
Vůně pomerančů a sváteční kouzlo v jedné skleničce! Domácí pomerančová marmeláda se špetkou vánočního koření je ideálním doplňkem nejen na pečivo, ale i jako lahodná…
Máte přebytky jahod a rebarbory? Zkombinujte obě chutě ve výborné marmeládě a připravte se tak na zimu. Marmeláda chutná skvěle jen tak na krajíci chleba s máslem, nebo…
Ostružiny a rybíz podlijeme mírně vodou a 5 minut vaříme. Rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko. Přepasírované ovoce zvážíme a jablky doplníme do 1 kg. Opět rozmixujeme…
Dýně oloupáme a nakrájíme na kousky. Sušené meruňky nakrájíme také na kousky, přidáme k dýni, podlijeme vodou a uvaříme do měkka. Tyčovým mixérem pak dohladka…
Omytým rajčatům odstraníme "bubáka" a nakrájíme je na čtvrtky, rozmixujeme spolu s odpeckovanými švestkami (nemusí se dát ale měla jsem už pár hodně měkkých).Poté vše…
Rybíz otrháme od stonků, propláchneme na sítku. Totéž uděláme s borůvkami. Ryngle přepůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky.Odvážené ovoce dáme do hrnce a…
Žluté blumy jsou šťavnaté, mírně nakyslé a v létě jsou ideální svačinkou do ruky, hodí se ale také do různých koláčů. Pokud si chcete připomenout jejich chuť i v zimě,…
Rybíz opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a pomeleme na mlýnku na ovoce. Vylisovanou šťávu nalijeme do kastrolu a promícháme s Želírfixem. Vaříme od bodu…
Jahody opláchneme , necháme okapat a buď je nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Připravené ovoce vložíme do…
Asi dvě třetiny jahod rozmixujeme s malinami a zbytek jahod nakrájíme na kousky. Vše dáme do hrnce.Přidáme 2 lžíce cukru a Gelfix. Za stálého míchání přivedeme hmotu k …
Ovoce cca 900 g oloupeme až na dužinu...pokrájíme na malé kousky..dáme do pekárny...nasypeme cukt + gelfix...zadáme program "marmelády"...po ukončení programu nalejeme…
Abychom na zimu měli dostatek zásob, je potřeba si je během teplé části roku připravit. Z nasbíraných bezových květů tak můžeme snadno připravit skvělou marmeládu.…
Třešňová marmeláda s vanilkou je lahodný a aromatický pokrm, který přináší letní chuť třešní s jemným nádechem vanilky. Pomalým vařením třešní s cukrem a pravou vanilkou…