Hrušková marmeláda
Recept ještě nebyl hodnocenReceptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 473 kJ / 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 88,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která často vytváří hořkou chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť…
Žluté blumy jsou šťavnaté, mírně nakyslé a v létě jsou ideální svačinkou do ruky, hodí se ale také do různých koláčů. Pokud si chcete připomenout jejich chuť i v zimě,…
Není jednodušší přípravy marmelád a džemů než v domácí pekárně. Očistěné ovoce spolu s cukrem a želírovacím přípravkem stačí dát do nádoby, zapnout příslušný program a…
Sezóna meruněk je v plném proudu a tak je na čase oprášit recept na meruňkovou marmeládu. Pokud ji připravíme podle tohoto skvělého receptu, vynikne v ní opravdová chuť…
Bohatá letní úroda ovoce je příležitostí k tomu, abychom si něco z ní uchovali i na chladnější část roku. Drobné šťavnaté ryngle tak třeba můžeme zpracovat na…
Pikantní džem z jablek je neobvyklá lahůdka, která spojuje sladkou chuť šťavnatých jablek s jemným kořeněným nádechem. Skvěle se hodí jako doplněk k sýrům, pečenému masu…
Vánoční dýňový džem má plnou, sladce kořeněnou chuť. Dýně se navíc před uvařením marinuje přes noc v pomerančovém džusu. Džem se bude skvěle hodit nejen k vaší domácí…
Ovoce dle druhu upravíme ( vypeckujeme, oloupeme či nakrájíme na malé kousky, případně rozmačkáme či rozmixujeme - dle chuti ). Odvážíme si 1 kg ovoce a dáme do…
Dýně oloupáme a nakrájíme na kousky. Sušené meruňky nakrájíme také na kousky, přidáme k dýni, podlijeme vodou a uvaříme do měkka. Tyčovým mixérem pak dohladka…
Ostružiny a rybíz podlijeme mírně vodou a 5 minut vaříme. Rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko. Přepasírované ovoce zvážíme a jablky doplníme do 1 kg. Opět rozmixujeme…
Vůně pomerančů a sváteční kouzlo v jedné skleničce! Domácí pomerančová marmeláda se špetkou vánočního koření je ideálním doplňkem nejen na pečivo, ale i jako lahodná…
Dýně je skvělou surovinou, dovoluje nám ji upravit a zpracovat na mnoho způsobů. Jedním a netradičním z nich může být marmeláda. Kousky dýně naložíme do pomerančového…
Omytým rajčatům odstraníme "bubáka" a nakrájíme je na čtvrtky, rozmixujeme spolu s odpeckovanými švestkami (nemusí se dát ale měla jsem už pár hodně měkkých).Poté vše…
Marmeláda: Dýni očistíme a nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme nadrobno rozkrájený ananas včetně nálevu. Vlijeme citrónovou šťávu a vaříme, dokud dýně nezmění svou…
Rybíz otrháme od stonků, propláchneme na sítku. Totéž uděláme s borůvkami. Ryngle přepůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky.Odvážené ovoce dáme do hrnce a…
Rybíz opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a pomeleme na mlýnku na ovoce. Vylisovanou šťávu nalijeme do kastrolu a promícháme s Želírfixem. Vaříme od bodu…
Abychom na zimu měli dostatek zásob, je potřeba si je během teplé části roku připravit. Z nasbíraných bezových květů tak můžeme snadno připravit skvělou marmeládu.…
Z domácí úrody angreštu a rybízu, si můžeme připravit kvalitní džem a těšit se na vyrovnané skleničky ve spíži. Použití je celoroční. Do moučníků, do kaší, na chleba,…
Sladké a šťavnaté broskve jsou ideální na přípravu džemu. Ten můžeme připravit na dva způsoby. Jednu část ochutíme výrazněji - přidáme rum a skořici, druhá část bude…
Uchovejte si chuť léta i do chladných zimních dnů v podobě příjemně sladkého jahodového džemu s mandlemi. Jeho příprava není nijak složitá a možnosti využití jsou veliké…
Jahody opláchneme , necháme okapat a buď je nakrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme. Jablka nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.Připravené ovoce vložíme do…
Asi dvě třetiny jahod rozmixujeme s malinami a zbytek jahod nakrájíme na kousky. Vše dáme do hrnce.Přidáme 2 lžíce cukru a Gelfix. Za stálého míchání přivedeme hmotu k …