Václavkový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenHustý a sytý houbový guláš, připravený z podzimních václavek, má osobitou a díky feferonce také velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 138 kJ / 33 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,18 g |
| – nenasycené | 0,02 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,02 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Hustý a sytý houbový guláš, připravený z podzimních václavek, má osobitou a díky feferonce také velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé…
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí. Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky,…
Milovníci hub už vyhlížejí dobu, kdy porostou václavky. Na oblíbený guláš z nich má každý svůj recept, který se liší v přidaných ingrediencích. Ale všichni se těší, že…
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu…
Nebojte se pařezovitých hub a vyzkoušejte václavky. Tyhle nejedlé houby se po tepelné úpravě stávají jedlými a jsou opravdovou pochoutkou. Na sušení se příliš nehodí,…
Václavky na smetaně jsou lahodným pokrmem pro milovníky houbových specialit. Jemně povařené václavky v krémové smetanové omáčce vytvářejí bohatou a plnou chuť, kterou…
U václavek odstraníme nožky a všechny houby očistíme. Malé kousky necháme vcelku, větší překrojíme. Každý druh dáme zvlášť do misky.Do hlubšího hrnce dáme větší množství…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme celé podpňovky, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nevyparí všetka voda. Odstavíme a necháme vychladnúť.Paradajky…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…
Hlavičky václavek očistíme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci na sádle zpěníme na drobno nasekanou cibuli, přidáme houby, osolíme a přidáme půl lžičky kmínu. Dusíme 10…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme celé hubky, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, podlejeme 3 lyžicami vody a zakryté dusíme 15 min. Občas premiešame…
Tato polévka z václavek je chutná a voňavá verze tradiční dršťkové. Místo drštěk jsou použity václavky obecné. V kombinaci s česnekem, majoránkou a mletou paprikou…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme narezané huby a papriku, osolíme, okoreníme a podusíme 15 minút. Necháme prechladnúť.Huby zomelieme, pridáme pyré,…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a hladkou mouku a vše necháme krátce, za stálého…
Václavky jsou oblíbené houby, které se dají sbírat někdy už koncem srpna, ale častěji od září do prosince. Jsou ale mírně jedovaté, proto je nutné je správně a…
Fazole namočíme do vody podle našich zvyklostí. 30 minut před vařením namočíme i václavky do vody.Ve třech hrncích uvaříme zvlášť zelí i s nálevem + bobkový list, houby…
Maso nakrájíme na kostky, přidáme utřený česnek, pepř, sůl, 1pl oleje, promícháme a necháme hodinu v lednici. Cibule očistíme, nakrájíme na jemno, osmahneme na 1 pl…
Do pekáče dáme plátky másla, nahrubo nakrájenou cibuli, nakrájené václavky,květák, nastrouhanou kořenovou zeleninu a vše posypeme kořením - grilovaná zelenina. Kuře…
Očištěné kloboučky václavek obalíme v hladké mouce, pak je oklepeme od přebytečné mouky a vložíme do rozšlehaných vajec se solí nejprve lupeny dolů, poté svižně otočíme,…
Těstoviny zapečené se zeleninou jsou výbornou volbou pro všechny, kdo hledají chutné a syté jídlo. Tento pokrm kombinuje oblíbené těstoviny s pestrou směsí zeleniny,…
Bůček nakrájíme na kostky a smícháme s ostatními ingrediencemi. Necháme přes noc odležet. Poté prudce osmažíme (olej už na pánev nedáváme) a přidáme václavky. Necháme…
Do rozpáleného oleja na na panvici vsypeme hlavičky húb, osolíme, posypeme rascou a 5 min restujeme.Pridáme na tenké plátky nakrájaný zemiak a na silnom plameni za…
Na trošce tuku nebo jemně pokrájeného špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dosklovata, pak přidáme na nudličky nebo plátky pokrájené houby, které osolíme,…
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do rozpáleného oleje nejdřív dáme lžičku kmínu, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět a změknout.Pak přidáme houby, osolíme…