Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houby václavky - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie138 kJ /
33 kcal
Bílkoviny2,80 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,80 g
Tuky0,20 g
– nasycené0,18 g
– nenasycené0,02 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,02 g
––– omega 30,00 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hustý a sytý houbový guláš, připravený z podzimních václavek, má osobitou a díky feferonce také velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé…

BILKOVAI

75 min

,,Dršťková' polévka z václavek

,,Dršťková' polévka z václavek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí. Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky,…

Václavkový guláš (bez mouky)

Václavkový guláš (bez mouky)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…

mika59

55 min

Rizoto z václavek

Rizoto z václavek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, překrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a…

Nakládané václavky

Nakládané václavky

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu…

wooddy

60 min

Guláš z václavek

Guláš z václavek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Milovníci hub už vyhlížejí dobu, kdy porostou václavky. Na oblíbený guláš z nich má každý svůj recept, který se liší v přidaných ingrediencích. Ale všichni se těší, že…

toprecepty.cz

65 min

Václavková dršťková

Václavková dršťková

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Tato polévka z václavek je chutná a voňavá verze tradiční dršťkové. Místo drštěk jsou použity václavky obecné. V kombinaci s česnekem, majoránkou a mletou paprikou…

majjdalenka

60 min

Pomazánka z václavek

Pomazánka z václavek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme narezané huby a papriku, osolíme, okoreníme a podusíme 15 minút. Necháme prechladnúť.Huby zomelieme, pridáme pyré,…

tejaja

40 min

Kyselica z Korytné

Kyselica z Korytné

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Fazole namočíme do vody podle našich zvyklostí. 30 minut před vařením namočíme i václavky do vody.Ve třech hrncích uvaříme zvlášť zelí i s nálevem + bobkový list, houby…

Václavky se smaženicí

Václavky se smaženicí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme celé hubky, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, podlejeme 3 lyžicami vody a zakryté dusíme 15 min. Občas premiešame…

tejaja

30 min

Bramborový salát s miniváclavkami

Bramborový salát s miniváclavkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na troche oleja orestujeme 1 nadrobno narezanú cibuľu, pridáme celé minipodpňovky, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme 20 minút. Necháme vychladnúť. Zemiaky prerežeme.…

tejaja

40 min

Václavky v sádle

Václavky v sádle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Václavky jsou oblíbené houby, které se dají sbírat někdy už koncem srpna, ale častěji od září do prosince. Jsou ale mírně jedovaté, proto je nutné je správně a…

Těstoviny zapečené se zeleninou

Těstoviny zapečené se zeleninou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Těstoviny zapečené se zeleninou jsou výbornou volbou pro všechny, kdo hledají chutné a syté jídlo. Tento pokrm kombinuje oblíbené těstoviny s pestrou směsí zeleniny,…

tejaja

70 min

Václavky na smetaně

Václavky na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Václavky na smetaně jsou lahodným pokrmem pro milovníky houbových specialit. Jemně povařené václavky v krémové smetanové omáčce vytvářejí bohatou a plnou chuť, kterou…

eva hubova

60 min

Václavková polévka s pohankou

Václavková polévka s pohankou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Na trošce tuku nebo jemně pokrájeného špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dosklovata, pak přidáme na nudličky nebo plátky pokrájené houby, které osolíme,…

Brokolice zapečená s václavkami

Brokolice zapečená s václavkami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Brokolicu rozoberieme na ružičky a 2 minúty vo vriacej osolenej vode povaríme. Potom ju scedíme a prelejeme studenou vodou. Necháme odkvapkať.Slaninu nakrájame na malé…

tejaja

55 min

Guláš  z václavek s noky

Guláš z václavek s noky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezané podpňovky, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a dusíme 20 minút.Pridáme na kocky narezanú paradajku a…

Gulášová polévka z václavek

Gulášová polévka z václavek

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a hladkou mouku a vše necháme krátce, za stálého…

Václavkový salát

Václavkový salát

Recept ještě nebyl hodnocen 3,6

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme celé podpňovky, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nevyparí všetka voda. Odstavíme a necháme vychladnúť.Paradajky…

Václavky s fenyklem a bramborami

Václavky s fenyklem a bramborami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Na troche oleja opekáme za občasného opatrného premiešania hlavičky podpňoviek s rascou a soľou. Odstavíme.Zemiaky nakrájame na tenké plátky. Fenykel narežeme na pásiky…

Vepřové na václavkách

Vepřové na václavkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky či kostky. Osolíme, opepříme.Na drobně…

Václavky (bedly, hlíva) s kroupami

Václavky (bedly, hlíva) s kroupami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme okapané zelí, osolíme, osladíme a pod poklicí dusíme do změknutí. Podlévat většinou nemusíme, jelikož přidáním cukru zelí…

1 2 3