Nejchutnější houby v octě
Recept ještě nebyl hodnocenHoubová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 138 kJ / 33 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,02 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí,…
Nebojte se pařezovitých hub a vyzkoušejte václavky. Tyhle nejedlé houby se po tepelné úpravě stávají jedlými a jsou opravdovou pochoutkou. Na sušení se příliš nehodí,…
U václavek odstraníme nožky a všechny houby očistíme. Malé kousky necháme vcelku, větší překrojíme. Každý druh dáme zvlášť do misky.Do hlubšího hrnce dáme větší množství…
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu…
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na rozpuštěném másle až zesklovatí. Přidáme václavky nakrájené na proužky, promícháme, přidáme rozdrolený chleba bez kůrky,…
Milovníci hub už vyhlížejí dobu, kdy porostou václavky. Na oblíbený guláš z nich má každý svůj recept, který se liší v přidaných ingrediencích. Ale všichni se těší, jak…
Václavky na smetaně jsou lahodným pokrmem pro milovníky houbových specialit. Jemně povařené václavky v krémové smetanové omáčce vytvářejí bohatou a plnou chuť, kterou…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky či kostky. Osolíme, opepříme.Na drobně…
Václavky jsou oblíbené houby, které se dají sbírat někdy už koncem srpna, ale častěji od září do prosince. Jsou ale mírně jedovaté, proto je nutné je správně a…
Václavky nejsou jen skvělé do smaženice – v čalamádě zazáří svou pevnou strukturou a výraznou chutí. Tento houbový salát s paprikou a cibulí je ideální k masu, nebo jen…
Fazole namočíme do vody podle našich zvyklostí. 30 minut před vařením namočíme i václavky do vody.Ve třech hrncích uvaříme zvlášť zelí i s nálevem + bobkový list, houby…
Umyté mäso osušíme, pokrájame na malé kúsky. Obalíme v múke a opekáme na oleji. Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak. Keď je mäso polomäkké, pridáme…
Do rozpáleného oleja na na panvici vsypeme hlavičky húb, osolíme, posypeme rascou a 5 min restujeme.Pridáme na tenké plátky nakrájaný zemiak a na silnom plameni za…
Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme do polomäkka.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme narezané podpňovky, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nevyparí voda…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na menší kousky. Na oleji orestujeme cibuli a přidáme houby, chvíli podusíme.Plátky brambor pokládáme na dno…
Na masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme. Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky. Potom ich vložíme…
DUŠENÉ HOUBY: Zdravé očištěné houby nakrájíme na malé kousky, mírně je osolíme a dusíme, až se odpaří skoro všechna voda. Ještě horké plníme do zavařovacích sklenic a…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…
Podařilo se vám v lese najít václavky? Naplňte jimi vinné listy a vytvořte tak z nich toto nápadité jídlo. Pokud je doplníte bramborami vařenými ve slupce a společně…
Na oleji orestujeme na tenké plátky nakrájané stonky zeleru.Pridáme narezané podpňovky (václavky) a za stáleho miešania cca 2 min restujeme.Prisypeme ryžu, pridáme…
Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezané podpňovky, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a dusíme 20 minút.Pridáme na kocky narezanú paradajku a…
Bulgur prepláchneme na sitku, dáme do hrnca, zalejeme 600 ml vriacej vody, osolíme, uvedieme do varu. Priklopené varíme do zmäknutia a vsiaknutia vody.Cibuľu pokrájame,…
Na oleji dlho dusíme drobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, potom pridáme prekrájané a umyté václavky, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme kel…