Květákový nákyp s václavkami

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

1 menší květák
400 g václavek
2 vejce
1 cibule
40 g másla
1 lžíce hladké mouky
mletý kmín
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme do polomäkka.

  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme narezané podpňovky, osolíme, okoreníme a dusíme, kým sa nevyparí voda.

  3. Vymiešame žĺtky s maslom (nešľaháme, len varechou premiešame), pridáme karfiol, huby, rascu, múku a premiešame.
    Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.

  4. Hmotu dáme do vymasteného pekáčika a pečieme na 180°C dozlata.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květákový nákyp s václavkami

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jemmy: Václavky sú moje najobľúbenejšie huby a rastú mi na záhrade, takže bašta každú jeseň. ;-)

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3To je dobra kombinace,vypada to lakave.:-K:yes:

    Odpovědět