Kapusta plněná václavkovou náplní

tejaja Kuchařka: tejaja

Houby 3 názory

Suroviny

6 listů kapusty
300 g václavek (nebo jiných čerstvých hub)
2 vejce
300 g vařené nebo dušené rýže
1 cibule
2 stroužky česneku
pepř
sůl
olej
1 bobkový list
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listy kelu obvaríme tak, aby sa dali stáčať.

  2. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
    Pridáme narezané podpňovky (václavky), osolíme, okoreníme a 15 minút zakryté dusíme. Ak huby obsahujú málo vody, podlejeme 1-2 lyžicami vody (podpňovky netreba).

  3. Do horúcich podpňoviek primiešame ryžu a zakryté necháme 10 min postáť. Potom vmiešame vajcia.

  4. Hubovo-ryžovou zmesou naplníme listy kelu, stočíme ich a poukladáme do kastróla. Pridáme bobkový list a podlejeme trochou vody (len aby závitky neboli na suchom dne hrnca). Zakryté dusíme asi 15 minút.

  5. Potom závitky kelu vyberieme na taniere a ihneď podávame so strúhanou mrkvou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapusta plněná václavkovou náplní

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Kapusty je ted dost.Vypada to moc chutne a s tou mrkvickou mnam:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Recept je !, ale václavky musím déle dusit až skoro hodinku, nic proti receptu, který je :-! A že toho kelu mám doma celou hlávku, tak vyzkouším, já vím, že recepty od autorky jsou vždy :yes: , jen to vše musím déle dusit, aby se to dostalo ke všem strávníkům :yes:

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    škoda, že nemám vaclavky. Hned bych si to udělala :)

    Odpovědět

Tématické fráze: kapusta recepty recepty z kapusty kapusta recept recepty z kelu recept plnená kapusta kapusta recepty na kapustu plnena kapusta sk plněná kapusta

Zapomněl/a jsem heslo