Domácí rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenS italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 408 kJ / 98 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 0,40 g |
| – nasycené | 0,08 g |
| – nenasycené | 0,32 g |
| –– mononenasycené | 0,14 g |
| –– polynenasycené | 0,18 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,00 g |
| – cukry | 5,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného…
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Jednoduchý a chutný těstovinový salát s tuňákem může být lehkým obědem nebo večeří. K těstovinám s tuňákem přidáte zeleninu, uvařená vejce, necháte chvíli rozležet a už…
V tomto receptu najdete bramborový salát s hráškem, strouhaným jablíčkem a kořenovou zeleninou. Nesmí chybět také vařená vejce, kyselé okurky a štědrá dávka majonézy.…
Lahodný pokrm s kořeny v tradiční slovenské kuchyni. Šťavnaté vepřové maso se peče dozlatova a podává se s houskovým knedlíkem nebo rýží. Typická je vyvážená chuť masa,…
Polévka je grunt a obzvlášť, když připravíte zeleninový vývar, který zahřeje a zasytí hlavně v chladných dnech. Pokud použijete jako zavářku písmenka, vaši nejmenší…
Bratislavské plecko je lahodná smetanová omáčka se spoustou zeleniny, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo s houskovým knedlíkem. Pokrájením masa na kostky si délku…
Jste milovníci vlašského salátu? Tak si tento vynikající domácí salát udělejte a upravte jej podle svých představ. Výborně se hodí jen tak k čerstvému pečivu i jako…
Snad jedním z nejoblíbenějších druhů drůbežího je krůtí maso. K nedělnímu obědu z něj můžete upéct výbornou roládu, plněnou sýrem, salámem, hráškem a špekem. Roládu…
Dušená mrkev mnohým připomene školní jídelnu, kde nepatřila k oblíbeným. Když si ji ale připravíte podle sebe, může vás příjemně překvapit. Důležité je ji nechat lehce…
Zeleninová polévka se slzovkou je lehká a plná chuti. Slzovka, známá také jako jobovy slzy, je bezlepková obilovina bohatá na vlákninu a minerály. V kombinaci s čerstvou…
Jako výbornou svačinu si můžeme dát vlašský salát s kouskem dobrého pečiva. Příprava salátu je jednoduchá a rychlá. Potřebujeme jen vařenou zeleninu, šunku, okurky a…
Toto výborné jídlo plné zeleniny, bylinek a vepřového masa se hodí i pro děti. Díky přípravě v tlakovém hrnci bude maso rychle měkké. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou…
Propranou rýži uvaříme doměkka ve vodě s bojónem. Asi v polovině doby vaření rýže si v jiné větší nádobě na oleji orestujeme nakrájený česnek. Přidáme krevety a…
Sváteční kaldoun je tradiční česká polévka, která se často podává při slavnostních příležitostech. Její bohatá chuť vychází z kvalitního vývaru, nejčastěji z drůbežího…
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou papriku, plátky česneku a bílé části cibulek. Společně opékáme, přidáme pasírovaná rajčata a…
Maso nakrájíme na kostky, vložíma na osmahnutou, ale ne hnědou cibuli, necháme zatáhnout. Poté přidáme větší konzervu rajského protlaku, promícháme a podlijem vodou nebo…
Na rozehřáté máslo dáme krupičku a opražíme za stálého míchání.Vklepneme vajíčko a mícháme a vařečkou oddělujeme nočky.Zalijeme vývarem, přidáme koření, zeleninu, sůl…
Koření dáme do hmoždíře a podrtíme, přidáme olej, zázvor a česnek, uděláme takovou kašičku, kterou dáme do misky s masem a promícháme, přidáme sójovku a necháme odležet.…
K české štědrovečerní večeři neodmyslitelně patří bramborový salát. Variant existuje nespočet, vyzkoušejte tentokrát tu naši. Připravte si bramborový salát s majonézou…
Máme-li náladu při vaření experimentovat a zkoušet netradiční kombinace chutí, můžeme se pustit do přípravy květákového kari. Směs zeleniny okořeníme výrazným kořením a…
Uvaříme rýži podle návodu. Mezitím na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme orestovat mleté maso (nebo jemně pokrájenou klobásu), maso osolíme a opepříme. K…
Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…
Mexický guláš s hráškovou rýží a uzeným sýrem je vydatné jídlo plné barev a výrazných chutí. Pikantní omáčka, šťavnaté maso a jemně nasládlá rýže s hráškem tvoří…