Maďarská hrášková polévka

tejaja Kuchařka: tejaja

Polévky 7 názorů

Suroviny

200 g hrášku
olej
1 lžíce mouky
1 kostka masového bujónu
sůl
pepř
Vegeta
mletá červená paprika
petrželka
Rajbanička:
1 vejce
hrubá mouka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na rozohriatom oleji opečieme krátko hrášok, pridáme múku, mletú červenú papriku a opäť krátko pražíme.

  2. Zalejeme vodou, pridáme za stáleho miešania bujón, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky vegety a pomaly varíme.

  3. Medzitým si pripravíme rajbaničku z vajíčka, ku ktorému pridávame toľko múky, aby vzniklo tuhé cesto.

  4. Nahrubo ho postrúhame, alebo natrháme malinke kúsky a dáme do polievky, 1-2 minúty povaríme.

  5. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať alebo pažitku, podľa toho kto má čo doma.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Maďarská hrášková polévka

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Teda musím dát bodík. Mňam:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tu trhanku (jak jí říkáme u nás), dělám přesně jako Terezka. Babička natrhala malinké kousky (vždycky u toho seděla venku na lavičce, dávala na noviny a usušila. Tak měla trhanku do zásoby.;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Svetlanka, dosť dlho, záleží to od praxe, ale toto cesto nerobím každý deň, tak prax malá. Väčšinou strúham, ale keď išlo dobré krimi v TV, tak som sa premiestnila a trhala:-D Trvá to tak 10-15 minút:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    v jednej dedine nedaleko bb, je vyslovena specialita a vola sa to *cipkarcina*..jedla som to iba jeden raz a bola som mala, tak spomienky uz mam velmi matne...varilo sa hovadzie maso na kusky s mrkvou a mozno aj niecim inym. potom sa nejako varili zemiaky...skratka taky maglajz s uvarenych zemiakov, mrkvy, masa a cestoviny...a ta sa robila domaca tak, ze sa rozvalkalo cesto a trhalo sa prstami a tak varilo.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...Terezko, dělám ´taky do polívky "strouhanek"...neumím si predstavit "trhat" těsto prstama...jak dlouho to děláš?...:-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Rajbanička je trhaná, nie strúhaná. Hrášok používam vždy mrazený, len na jar čerstvý. Konzervovanú zeleninu nepoužívam, obsahuje dosť soli. Podľa toho, aký hrášok sa použije, tak dlho sa polievka varí.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Terezko, to drobení jsi nastrouhala, nebo naštípala prstama? U nás to tak někdo dělá. To musí být docela hustá polévka, to bych si dala. ten hrášek asi mražený, že?

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hrášková polévka hraškova polivka rajbanicka hrášková polévka recept polévka rajbanička maďarská polévka madarska polivka hrášková polévka mražený polévka hrášková maďarské polévky maďarská polévka s hráškem madarske polivky cervena hraskova polevka polévka rajbanička recept rajbanicka polevka husta hraskova polevka maďarská kuchařka madarské speciality recepty polivka hliva ustricna jak se dela hraškova polievka

Zapomněl/a jsem heslo