Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný křen

Jablka křen krásně zjemní a je to výborná pochoutka třeba k uzenému masu. Na Moravě to nesmí chybět u žádné zabíjačky. Podáváme ke grilovaným masům, uzeninám, pečeným kolenům apod.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

10. 1. 2011 16:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana61

20. 1. 2011 11:33

Andrejko20 - je to opravdu pochoutka :yes::-D a k ovaru opravdu nesmí chybět, ale můžeme i ke grilovanému masu - také přidávám cukr, ocet a vývar.

savlinka savlinka

16. 1. 2011 18:38

znám to velice dobře...můžu to jíst samotné:yes::yes::yes:

andrejka20

11. 1. 2011 13:12

Jj, záleží podle chuti. Pokud máte radši jemnější, tak přidáte víc jablek. Pokud ne, tak přidáte více křenu. :-)

Honza

11. 1. 2011 09:28

finneta - většinou od oka podle chuti,ale posílám Vám odkaz;-)http://kucharka.cbmonitor.cz/recepty/?j=3016&dkid=...

finneta

11. 1. 2011 09:10

a kolik čeho? víc jablek nebo křenu nebo 1:1:-?:-? já vejmrdu fakt neznám

Pajaska Pajaska

11. 1. 2011 01:49

Přesně jak píše Honza,říká se jí vejmrda.Také tomu neřekneme jinak.:yes:Je to vynikající.:yes::-)

Honza

10. 1. 2011 23:52

Jojo,ale je to oficiální název:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 1. 2011 23:47

Honza, Kristova noho, to je název...:-)):-D

Honza

10. 1. 2011 23:46

Ano, jak uvádí Nadja je to špice, jinak zvaná Staročeská vejmrda.

Drobek Drobek

10. 1. 2011 22:04

Jojo, souhlas s Nadjou, u nás se jedl k vařenému hovězímu.:-K

Nadja Nadja

10. 1. 2011 21:08

:-p U nás se nastrouhaný křen zalije trochou horkého masového vývaru, přimíchají se nastrouhaná jablíčka i se šťávou, ochutí se octem, cukrem a solí.
Nesmí chybět o vánocích ke smaženému kaprovi, na Nový rok k ovaru a i v průběhu roku je fajn.

Jenny

10. 1. 2011 20:49

jj,nemá to chybu,já do toho ještě dávám sacharin zamíchaný s 5 lžícemi octa a trochu zabijačkoví polívky...:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 1. 2011 16:55

andrejko20 vyzkoušíme, uvidíme;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: křen s jablky jablečný křen jablečný křen recept jablka s krenem recept kren s jablky jak naložit křen nakládaný křen s jablky jablečný křen recepty recept na křen s jablky naložený křen s jablky vejmrda křen k masu křen s jablky recept domaci křen recept na jablečný křen naložený křen kren nakládaný křen nakládaný křen s jablek vejmrda recept

Suroviny: křen, jablko, sůl

TopRecepty.cz

Jablečný křen

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gkGG