

Jablečný křen
Suroviny
- křen
- jablka
- sůl
Postup přípravy receptu
Oloupaná jablka nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a smícháme s nastrouhaným křenem. Dochutíme solí.
Poznámka od kuchařky
Jablka křen krásně zjemní a je to výborná pochoutka třeba k uzenému masu. :)Na Moravě to nesmí chybět u žádné zabíjačky. :))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečný křen
-
Andrejko20 - je to opravdu pochoutka
a k ovaru opravdu nesmí chybět, ale můžeme i ke grilovanému masu - také přidávám cukr, ocet a vývar.
-
znám to velice dobře...můžu to jíst samotné
-
Jj, záleží podle chuti. Pokud máte radši jemnější, tak přidáte víc jablek. Pokud ne, tak přidáte více křenu.
-
finneta - většinou od oka podle chuti,ale posílám Vám odkaz
http://kucharka.cbmonitor.cz/recepty/?j=3016&dkid=...
-
a kolik čeho? víc jablek nebo křenu nebo 1:1
já vejmrdu fakt neznám
-
Přesně jak píše Honza,říká se jí vejmrda.Také tomu neřekneme jinak.
Je to vynikající.
-
Jojo,ale je to oficiální název
-
Honza, Kristova noho, to je název...
-
Ano, jak uvádí Nadja je to špice, jinak zvaná Staročeská vejmrda.
-
Jojo, souhlas s Nadjou, u nás se jedl k vařenému hovězímu.
-
U nás se nastrouhaný křen zalije trochou horkého masového vývaru, přimíchají se nastrouhaná jablíčka i se šťávou, ochutí se octem, cukrem a solí.
Nesmí chybět o vánocích ke smaženému kaprovi, na Nový rok k ovaru a i v průběhu roku je fajn. -
jj,nemá to chybu,já do toho ještě dávám sacharin zamíchaný s 5 lžícemi octa a trochu zabijačkoví polívky...
-
andrejko20 vyzkoušíme, uvidíme