Jáhlová kaše
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše bude ta pravá. Jáhly jsou plné vitamínů a chutnají po lískových oříšcích.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 586 kJ / 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 3,00 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 2,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše bude ta pravá. Jáhly jsou plné vitamínů a chutnají po lískových oříšcích.…
Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu…
Jáhly si důkladně propereme pod horkou vodou a dáme je vařit do osoleného mléka. Přidáme cukr nebo med a vaříme do kašovité hustoty. Podle potřeby můžeme dolít mlékem…
Tyto placky jsou skvělou volbou pro všechny, kteří hledají lehké, ale syté jídlo. Základem je uvařená jáhlová kaše, do které se přidávají nastrouhané cukety, mrkev,…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Jáhly třikrát spaříme a zbavíme je tím hořkosti. Dáme je vařit do vody a mléka, přidáme bujon, bobkový list a sůl.Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém…
Jáhly nasypte do menšího hrnce, zalijte vroucí vodou, promíchejte vařečkou a slijte. Opět zalijte, promíchejte, slijte…a ještě do třetice :) Nedělám si z vás srandu.…
Z pšena (jáhly), mlieka, a štipky soli uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.Do kaše vmiešame žĺtky, cukor a kôru a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.Do…
Chtěla jsem vyzkoušet zapéct neobvyklou kombinaci čočky a jáhel. Chuťově mi k tomu nejvíce ladila brokolice. A tak vznik tento recept. Dostatek bílkovin doplní vajíčko a…
Jáhly jsou velmi prospěšné pro naše zdraví a v této polévce chutnají skvěle. Výraznou chuť jí dodává orestované droždí a kořenová zelenina. Na závěr ji provoníme…
Šťavnaté karbanátky z mletého masa jsou oblíbená klasika. Připravit je můžeme i v trochu zdravější verzi, aniž bychom jim ubrali výtečné chuti. Do karbanátků přidáme…
Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3x vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce…
Jáhly spaříme (min. 2x) zalijeme v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody a vaříme, dokud se voda nevyvaří, pak necháme ještě 15-20 minut dojít (nejlépe v peřinách).Mezitím…
Jáhly nejprve důkladně propereme v několika vodách. Pak je uvaříme ve větším množství vody do měkka a scedíme. Nasypeme je zpět do hrnce, zalijeme mlékem a společně…
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme citronovou šťávu a kůru a osladíme…
Jáhly spaříme horkou vodou a scedíme. Přidáme hrnek vody a uvaříme (můžeme i mírně rozvařit). Necháme vychladnout. Jáhly dáme společně s medem a jogurtem (pouze 4 lžíce)…
Jahly dvakrat sparime vrouci vodou a dame do hrnce se sojovym mlekem (v pomeru 1 dil jahel, 3 dily sojoveho mleka). Privedeme k varu, snizime teplotu a za obcasneho…
Jáhly dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme několik minut a scedíme. Následně na sítku propereme studenou vodou.Do hrnce dáme mléko, rýžový sirup, vsypeme jáhly…
Jáhly spaříme, propláchneme a uvaříme podle návodu hodně doměkka. Já jáhly, pohanku, rýži a bulgur vařím v MT. Je to pohodlné a beze strachu, že se připálí..:-). Uvařené…
Jáhly spařte dvakrát vroucí vodou. Vsypte je do hrnce, přidejte mléko, vodu, špetku soli a přiveďte k varu.Jáhly vařte cca 10 minut doměkka a nakonec je nechte 5 minut…
Polévky z luštěnin jsou velmi vydatné a v chladných dnech i příjemně zahřejí. Do této polévky navíc kromě fazolí přidáme i jáhly, které ji pěkně zahustí, a smetanu pro…
Jáhly důkladně propláchneme teplou vodou, až než ji přestanou zabarvovat. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 3 lžíce cukru a uvaříme doměkka. Já je přivedu k…