Játra kachní - suroviny a ingredience
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 506 kJ / 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 3,30 g |
| – nasycené | 1,06 g |
| – nenasycené | 1,38 g |
| –– mononenasycené | 0,94 g |
| –– polynenasycené | 0,44 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 520 mg |
| Sodík | 79 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 2,20 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Recepty s touto surovinou
Kachní kaldoun
Recept ještě nebyl hodnocenKachní kaldoun je tradiční svatomartinská polévka. Spotřebujeme do něj všechny zbytky z kachny, které nepoužijeme k pečení. Základem této polévky je tudíž silný vývar z…
Mánkova nadívaná kachna
Recept ještě nebyl hodnocenPomalu pečená kachna s křupavou kůrčičkou naplněná skvělou nádivkou z jater a vepřového plecka je ideální jídlo, které vám zpříjemní pochmurné podzimní dny. Podávat ji…
Domácí paštika z kachních jater
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne i úplný kuchařský začátečník. Tajemství tkví v dostatečném množství kvalitního másla, paštika díky němu získá správnou…
Divoká kachna nadívaná
Recept ještě nebyl hodnocenDivoká kachna je doslova lahůdkou na stole. Zvlášť pokud je i nadívaná. Inspiraci na jednu takovou najdete v tomto receptu. Kachnu naplníme nádivkou z uzeného masa,…
Terina z foie gras s pomerančovou redukcí
Recept ještě nebyl hodnocenJátra důkladně odblaníme a vyžilkujeme. Nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přilijeme portské víno. Přimícháme nasekaný tymián a necháme chvilku proležet. …
Polévka z kachních drobů se sýrovými noky
Recept ještě nebyl hodnocenDroby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Jednoduchá kachní paštika
Recept ještě nebyl hodnocen1/2 kachny obereme od kosti, přidáme k mírně (cca 2 minuty) restovaným játrům předem pokrájeným na malé kousky a k cibulce osmažené na kachním sádle, které jsme předem…
Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenBrusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice. Játra odblaníme. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěná a jemně pokrájená…
Kachní játra jako "aztécký poklad"
Recept ještě nebyl hodnocenJátra si opereme a nakrájíme na nudličky, slaninu si nakrájíme na nudličky, cibule si očistíme a nakrájíme na hrubé plátky. Slaninu krátce osmažíme, přidáme játra,…
Kachní játra Foie Gras
Recept ještě nebyl hodnocenKachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici. Zeleninovou přílohu připravíme tak, že nakrájíme kedlubnu na kostičky, polovinu karotek nakrájíme…
Paštika do skleničky
Recept ještě nebyl hodnocenZ chuťově výrazných kachních jater můžeme připravit výbornou paštiku. Dochutíme ji šalotkou, česnekem a čerstvým tymiánem a zjemníme smetanou. S kouskem čerstvého pečiva…
Minutková jatýrka „KACHNOS-KRALIKOS“
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu nakrájíme na hranolky a opečeme. Přidáme nakrájenou polovinu cibule na hrubší proužky. Oba druhy jater rozdělíme na větší kousky a zprudka orestujeme samostatně…
Kachní játra na na cibulce, baby špenátu a slanině
Recept ještě nebyl hodnocenJátra kuchyňsky upravíme a zprudka s obou stran na kachním sádle orestujeme.Baby špenát omyjeme, zbavíme stonků, krátce spaříme a vhodíme jej na pánev k jatrům…
Kachní játra na slanině s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Uvaříme je ve slané vodě, ale musí zůstat pevné.Meztím nakrájenou slaninu opečeme, přidáme cibuli a česnek na…
Husokačka na majoránce a římském kmínu
Recept ještě nebyl hodnocenOpláchnutou husokachnu dobře očistíme (obereme všechna brka) a osušíme. Dutinu kachny osolíme a vložíme stonky majoránky a zvenku osolíme a okmínujeme. Pekáč vymažeme…
Játrová paštika
Recept ještě nebyl hodnocenPaštika je fenomén české kuchyně, alespoň, co se týká svačin a cestování. Avšak lahodnou paštiku můžete připravit i třeba na slavnostnější chvíle, třeba z kachních jater…
Luxusní paštika z kachních jater s pomerančovou marmeládou
Recept ještě nebyl hodnocenNa dvou PL másla opečeme cibuli a česnek. Přidáme kachní játra - tak, aby zůstala uvnitř růžová, ale aby nebyla syrová.Směs rozmixujeme, přidáme zbylé máslo, smetanu,…
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenJátra odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Zalijeme studeným mlékem a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Uležená játra vytáhneme a osušíme.Z vejce, mouky a dalších…
Kachní játra s paprikami
Recept ještě nebyl hodnocenJátra omyjeme, očistíme od blanek a nakrájíme na menší kousky. Sádlo rozpustíme a játra s kmínem zprudka orestujeme. Přidáme papriku, protlak a společně minutku podusíme…
Rozmarýnová kachní játra
Recept ještě nebyl hodnocenJátra si omyjeme, osušíme a posypeme rozmarýnem, dál si nakrájíme cibule a pórek na proužky, česnek na plátky a papriky na menší kousky. Na pánev si dáme olej, na něj…
Smažená kachní játra "raz dva tři"
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oškrabeme a dáme vařit do osolené vody společně s kmínem a petrželí-kudrnkou. Játra lehce omyjeme,okapeme a osolíme. Obalíme jen v mouce a smažíme z každé…
Terinka z kachních jater s konfitovaným kachním stehnem
Recept ještě nebyl hodnocenJátra očištíme od žil. Zahřejeme porto-nevařit-společně se solí,cukrem a rozdrceným pepřem, aby se cukr a sůl rozpustily. Necháme vychladit. Játra rozložíme do hlubší…
Marinovaná kachní játra s houbovým ragú
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěná játra rozkrojíme na polovinu. Kyšku smícháme s kořením a játra v ní marinujeme nejméně 2 hodiny, klidně do druhého dne. Houby očistíme a nakrájíme na větší…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více