Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

1. 2. 2016 18:16

Suroviny

Porce: 3-4

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota5 336 kJ / 1 275 kcal
Bílkoviny108,46 g
Tuky64,78 g
Vláknina2,66 g
Cholesterol2 680 mg
Sodík476 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy31,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Další mé recepty najdete zde:http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

casino

3. 2. 2016 20:14

spagetka:
No, sorry...
Stejně jako mi nenapadlo, že někdo bude byť i jen uvažovat o záměně drůbežich jater hovězími, nenapadlo mi ani, že neznáte tu průpovídku o nerozdílu mezi hodinkami a holinkami;-);-);-)

cecilka

2. 2. 2016 17:31

terezicka1: No, tak som presvedcena, ze je vzdy lepsie krevety pomliet a urobit z toho nejaku pochutku, ako kupovat krevetove polotovary urobene, kto vie z coho. Rovnako ako krabie tycinky, ktore okolo krabov ani neleteli. A mate pravdu, kazdy si vari to, co mu chuti. Takze ja, neviem ci by som odolala a spikovu kost radsej nedala vyvarit do polievky a potom, na chlebiku....:-p:-p:-p

terezicka1

2. 2. 2016 14:07

Cecilka: Vyndala jsem normálně špičkou nože a vyřízla.
Pro ostatní, nevím jestli je škoda dát morek takhle do rizota. Každopádně jsem to chtěla vyzkoušet, a jelikož bych to jen tak na pečivu nesnědla, tak aspoň jiná varianta, pro mne. To samé krevety. Nejím krevety a tak je prostě rozemelu a udělám kuličky. Možná pro někoho nesmysl, ale já dělám jídla hlavně přizpůsobené mne, protože jsem sakra vybíravej člověk :-)

spagetka

2. 2. 2016 12:26

casino: sorry, nechtěl byste třeba někdy komentovat normálně, holt vašim rádoby ftipnejm /F je tam schválně, ne z neznalosti pravopisu/ komentářům jeden někdy nerozumí, tak mne poučte, ale srozumitelnou slovní zásobou, jestli ji teda ovládáte ;-);-);-)

casino

2. 2. 2016 12:02

spagetka:
Jj, šlo by to...
Podobně jako chodí hodinky a holinky...
;-(

spagetka

2. 2. 2016 09:36

cathleen:;-):-D:yes:

cathleen

2. 2. 2016 09:23

spagetka: ale nechytám...asi vím, jak jsi to myslela. Jen mi to přišlo legrační:-D

spagetka

2. 2. 2016 09:16

cathleen: hele nechytej mě za slovo jo :-D:-D:-D:-D:-D, jasně ;-). U nás se prostě prodávají tahle játra jako drůbeží a na složení si přečtu, že jsou jen kuřecí, no Proč tam nenapíšou rovnou kuřecí? Kachní jsou asi větší než kuřecí, ne? Čistě kachní jsem neviděla, husí jo.

cathleen

2. 2. 2016 09:13

spagetka: Spagi, kachna je také drůbež ;-):-))

spagetka

2. 2. 2016 06:13

Já bych spíš zkusila stejný morek a játra - tedy třeba hovězí a játra, šlo by to? Kachní jsou asi jemnější (nikdy jsem je neměla) nebo by možná šla drůbeží? Zajímavé, já morek zatím dělám jen jako přísadu do polévky.

cecilka: manžel ho takto na chlebu miluje, já to musím jednou ochutnat ;-);-)
Jinak zajímavé:-p:yes:

cecilka

2. 2. 2016 01:43

casino:Aj mne:-((, mam ho radsej uvareny, osoleny a rozotrety na cerstvom chlebiku:-p

casino

2. 2. 2016 01:20

cecilka:
Nejdůležitější je správný výběr vhodných kostí už u řezníka... Pak lze morek vytlačit i při pokojové teplotě, ale líp se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80°C; morek se pak dá snáze vyklepnout.
(a opravdu chcete tady toto uvařit? Toho morku mi přijde líto)

cecilka

2. 2. 2016 00:48

Ako sa da vybrat z kosti morek=kostna dren=spik? Mne sa to, este kym nebola kost uvarena, nepodarilo:-//. Vdaka za odpoved.

Anna Kocikova

1. 2. 2016 19:08

Zajímavá kombinace surovin:-pRecept se mi líbí:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: co se dělá z morku slozeni morek morek složení

Suroviny: játra kachní, rýže, morek, víno červené, cibule, česnek, sůl, pepř, koření ďábelské, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření

TopRecepty.cz

Játrové rizoto s morkem a pečenou paprikou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QB3M