Játrové rolky par excelans

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 40 minut 24 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 40 minut 24 názorů

Suroviny 2 po 4 rolkách

1 tácek kachních jater
100 g anglické slaniny
hranolky tvrdého sýra
pepř
sušený rozmarýn
olej na smažení
1 vejce
strouhanka
sůl
párátka

Postup přípravy receptu

  1. Játra si omyjeme, vysušíme, naporcujeme, posypeme rozmarýnem a opepříme.

  2. Anglickou slaninu si po 2 kusech na sobě rozprostřeme na lince, na každou dáme porci jater, na šířku hranolek sýra, stočíme do rolky a propíchneme párátkem, aby nám to připečení drželo pohromadě, na talíři je vyndáme.

  3. Potom je obalíme v rozšlehaném a dost osoleném vajíčku (játra nesolíme!) pak ve strouhance a smažíme přikryté (aby se propekly) na malém množství oleje ze všech stran.

Poznámka od kuchařky

Tak mě to dnes napadlo a móc jsme si pochutnali! Dávala jsem se zapečenými bramborami, tatarskou omáčkou a rajčaty.

Komentáře k receptu Játrové rolky par excelans

Předchozí 1 2

Tématické fráze: játrové hranolky játrové rolky ve slanině kruti jatra na pare par ekcelanc játrové hranolky recept játrový sýr játrové recepty játrpvé hranolky játrové závitky parsxcelans paar excellans paar excellans par axcelans parr exelens recepty do páry játrové toasty krútí rolky s játry čína z vepřového masa s játrama krůtí játra rolky s anglickou játrová