Vepřové plátky s kapií
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové plátky s kapií jsou vynikajícím pokrmem, který spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí sladké papriky. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro rodinné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové plátky s kapií jsou vynikajícím pokrmem, který spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí sladké papriky. Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro rodinné…
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme hovězí maso a restujeme. Přidáme cca 2 lžíce…
Konzervy před otevřením pečlivě umyjeme. Do kastrolu dáme fazole i s nálevem. Přidáme podravku a kečup. Chvilku povaříme a pak zahustíme tmavou jíškou. Podáváme s…
Čočku necháme namáčet ve vodě. Druhý den dáme do nové vody, okořeníme a přidáme všechny suroviny. Čtvrt hodiny před koncem vyndáme cibuli, česnek a zahustíme jíškou. …
Do hrnce si dáme olej a přidáme osmažit na drobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme pórek nakrájený na polokolečka a růžičkovou kapustu nakrájenou na čtvrtinky,…
Gnocchi uvaříme dle návodu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli najemno, cibulku děláme do zlatova a přidáme špenát, který povaříme a dochutíme česnekem, solí a pepřem.…
V hrnci na oleji osmahneme do růžova cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Orestujeme tak, aby maso bylo zatažené. Přidáme kmín, pepř, sůl a mletou papriku s…
Na pánvi si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí na půlkolečka. Když máme cibuli zlatavou přidáme nakrájené játra a opepříme.Znova orestujeme do barvičky, přidáme…
Dobře okořeněný pikantní vepřový guláš s křenem přijde v chladných podzimních dnech k chuti. Příprava není složitá a tak ji zvládnou i začátečníci. Bramboráčky připravte…
I když většina z nás zná dršťky hlavně jako součást dršťkové polévky, jsou součástí mnoha chutných receptů. Dušené dršťky v tomto receptu jsou skvěle dochucené a spolu s…
Guláš z hovězí kližky patří mezi výborná a jednoduchá jídla, stačí mu dát jenom čas, při kterém se z kližky stane křehké a rozpadající se maso. Využijte i zavařené houby…
Hovězí zadní maso se skvěle hodí k dušení. K dokonalosti potřebuje jen trochu péče v začátku a dostatek času při samotném dušení. Sterilovaný celer mu propůjčí skvělou…
Na oleji zpěníme nakrájenou velkou cibuli a přidáme kousky masa, osmahneme, osolíme a opepříme. Dusíme do vydušení tekutiny. Přidáme sladkou papriku, protlak a podlijeme…
Jednotlivé plátky krkovice osolit,opepřit naskládat do PH,na ně přidat pokrájený česnek na plátky a lehce pokmínovat .Nakonec přilijeme vodu,já dala 150 ml - tak aby to…
Vepřové maso z kýty nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm a takto připravené kostky masa promícháme s polovinou sáčku marinády „Pfefferico“. Kostky masa necháme v chladu…
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, maso na plátky, nebo na kousky. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso, které osmahneme ze všech stran.…
Koleno vykostím (někdo dělá vcelku) a nakrájím na nepravidelné plátky. Do hrnce dám olej a na něm osmahnu na kostky nakrájenou cibuli. Když je tak akorát, vložím na ní…
Cibuli nakrájíme na kolečka, bůček na proužky a maso na kostky. Na oleji osmažíme cibuli s bůčkem, pak přidáme maso a bylinky, osolíme, přidáme celé koření a necháme…
Krkovičku si vykostíme, pokud je s kostí a nařežeme si co největší plátky které naklepeme, osolíme, opepříme, natřeme hořčicí a nakonec 3/4 rajským protlakem, 1/4 nám ho…
Na oleji osmažíme na větší kousky nakrájené stehenní kuřecí steaky do zlatova, osolíme, opepříme. přisypeme nakrájenou cibuli, necháme chvíli opékat s masem, přidáme…
Jíšku mám udělanou předem do zásoby, ale můžete použít koupenou, není na tom nic špatného. Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme…
Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. V hluboké pánvi zesklovatíme nasekanou cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a jakmile pustí tuk vložíme osolené…
Maso, houby, cuketu, fazolky a papriku nakrájíme na kousky, cibuli a slaninu na kostičky, česnek posekáme.Cibuli zesklovatíme na oleji, orestujeme s ní slaninu,…
Vepřová panenka se řadí mezi jemná masa a jejich příprava je snadná. Doměkka upečené plátky masa doplníme smetanovou červenou čočkou se slaninou a sušenými rajčaty.…