Hovězí kostky na slanině a žampionech

LenkaRojtova Kuchařka: LenkaRojtova

Doba přípravy: 3 hodiny 4 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

400 g hovězího masa (zadního)
150 g slaniny vcelku
200 g žampionů
sůl
drcený pepř
mletá paprika
olivový olej
tmavá jíška Knorr
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme hovězí maso a restujeme. Přidáme cca 2 lžíce mleté papriky, osolíme, opepříme. Zamícháme a zalijeme vroucí vodou. Necháme vařit do změknutí, cca 2 hodiny. Po chvilce vždy zamícháme a přidáváme vodu.

  2. Když je maso měkké, přidáme nakrájené žampiony. Pokud chceme omáčku trochu pikantní, můžeme přidat chilli omáčku Sriracha. Omáčku zahustíme jíškou a provaříme ještě 10 minut.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory s cibulkou nebo rýže.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 603 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kostky na slanině a žampionech

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovězí na slanině hovězí zadní na žampionech hovezi na zampionech hovězí kostky hovězí maso na slanině hovězi na na slanině hovězí kostky recepty hovězí kostky recept hovězí na slanině a žampionech hovězí recepty hovězí kostky na pepři hovězí na slanině v papiňáku hovězí na slanině a na žampionech hovězí nudličky na slanině hovezikostky recept hovězí na slanině hovězí na slanině recept hovězí maso na kostky hovězí srdce na slanině hovězí se žampiony