Zeleninový guláš se žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenZdravý a chutný oběd nebo večeře, připravený z letní zeleniny zvládne během chvíle uvařit každý. Zeleninu orestovanou na oleji dusíme společně se žampiony a přidáním…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zdravý a chutný oběd nebo večeře, připravený z letní zeleniny zvládne během chvíle uvařit každý. Zeleninu orestovanou na oleji dusíme společně se žampiony a přidáním…
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Rychlá masová směs nás většinou zachrání, ať už jako kuchaře nebo strávníky. Kousky vepřového masa podusíme se zeleninou podle chuti, doplníme kořením a vývarem. Hotovou…
Zvěřina a houby, to je typické duo zejména pro období podzimu. Srnčí maso podusíme v troubě s kořením, portským vínem a pomerančovou šťávou. Orestované lišky pak…
Vepřové plátky z kýty naklepeme. V hmožďíři rozdrtíme kuličky jalovce a smícháme s oliv. olejem 2 KL koření country a vzniklou směsí potřeme naklepané plátky kýty. Maso…
Žlutou cibuli nakrájíme na silnější měsíčky a na másle trochu zesklovatíme, přidáme na kostky pokrájené maso, okořeníme a vložíme k masu silné stonky libečku a 3…
Rozehřejeme olej, přidáme pokrájená játra a pomalu opečeme ze všech stran. 5 stroužků česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k játrům.V teplé vodě rozmícháme…
Slepici rozděláme na polovinu / u velké postačí jen půlka/, omyjeme, vložíme do papiňáku a zalejeme 1 litrem studené vody, přidáme bobkový list, celé koření a pepř,…
Namočíme houby do horkého vývaru.Nakrájíme cibuli na jemno a vložíme spolu s Herou a s houbami včetně vývaru do pekáče.Maso skopové očistíme, nakrájíme na větší kostky,…
Celer, mrkev a petržel nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.Na másle či oleji zpěníme…
Směs mas nameleme do misky (nebo použijeme koupené mleté), přilijeme studenou vodu a dobře promícháme. Podle chuti přidáme koření, 1-2 špetky od každého, a sůl. Nakonec…
Jehněčí maso se pojí nejčastěji s Balkánskou kuchyní. U nás jej připravujeme na nejčastěji na velikonoční svátky, ale i tak patří mezi méně často využívané druhy masa v…
Kuřecí maso nakrájíme, poklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme sojovkou a worcestrem. Maso orestujeme na oleji. Když je maso propečené, vyndáme a výpek zalijeme horkým…
Srdíčko očistíme, rozkrojíme napůl, zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme v tlakovém hrnci do měkka (asi půl hodiny).Pak na oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěné a…
Do hrnce si dáme olej a přidáme osmažit na drobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme pórek nakrájený na polokolečka a růžičkovou kapustu nakrájenou na čtvrtinky,…
Maso nakrájíme na stejné kostky,cibulku na jemno, prolisujeme česnek. Cibulku opečeme do hněda, přidáme nakrájené maso orestujeme, přidáme červenou papriku, také…
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova, přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a dochutíme, solí, pepřem, kmínem a sladkou…
Maso nakrájíme na kousky a na orestované cibuli obděláme. Okořeníme, opepříme. Přilijeme sklenici leča a s trochou vody dusíme (cca 3 dl).Když je maso poloměkké, přidáme…
Gnocchi uvaříme dle návodu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli najemno, cibulku děláme do zlatova a přidáme špenát, který povaříme a dochutíme česnekem, solí a pepřem.…
V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso…
Dozlatova upečená vinná klobása je klasika, která si našla cestu i na sváteční stoly. Pochutnat si na ní můžeme i mimo Vánoce, například v kombinaci s jemnou bramborovo…
I když většina z nás zná dršťky hlavně jako součást dršťkové polévky, jsou součástí mnoha chutných receptů. Dušené dršťky v tomto receptu jsou skvěle dochucené a spolu s…
Šťavnatá husí prsa s křupavou kůžičkou a podzimním ovocem přelijeme šťávou, která má díky vínu silnou chuť. Podáváme je spolu s bramborovými noky, ozdobené bylinkami,…
Občas je potřeba odlehčit jídelníček a jaro je k tomu velmi ideálním obdobím. A k takovým jídlům patří i tato zeleninová směs. Cuketa, paprika, žampiony na cibulovém…