Hovězí guláš III
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční hovězí guláš potřebuje dostatek času na přípravu a následné proležení, aby se chutě rozvinuly. Ne vždy ale máme tolik času nebo energie, a proto jsme pro vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční hovězí guláš potřebuje dostatek času na přípravu a následné proležení, aby se chutě rozvinuly. Ne vždy ale máme tolik času nebo energie, a proto jsme pro vás…
Slepici rozděláme na polovinu / u velké postačí jen půlka/, omyjeme, vložíme do papiňáku a zalejeme 1 litrem studené vody, přidáme bobkový list, celé koření a pepř,…
Kuřecí maso nakrájíme, poklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme sojovkou a worcestrem. Maso orestujeme na oleji. Když je maso propečené, vyndáme a výpek zalijeme horkým…
Maso nakrájíme na stejné kostky,cibulku na jemno, prolisujeme česnek. Cibulku opečeme do hněda, přidáme nakrájené maso orestujeme, přidáme červenou papriku, také…
Hovězí kližku nakrájíme na větší kostky, slaninu na malé kostičky, cibuli a bílé papriky na drobno. Rajčata zalijeme vařící vodou, necháme spařit, oloupeme, vydlabeme…
Žlutou cibuli nakrájíme na silnější měsíčky a na másle trochu zesklovatíme, přidáme na kostky pokrájené maso, okořeníme a vložíme k masu silné stonky libečku a 3…
Vejce uvaříme natvrdo, z cibule odkrojíme 3 plátky a zbytek nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na podélné plátky a polovinu jich překrájíme nadrobno. Z očištěného masa…
Konzervy před otevřením pečlivě umyjeme. Do kastrolu dáme fazole i s nálevem. Přidáme podravku a kečup. Chvilku povaříme a pak zahustíme tmavou jíškou. Podáváme s…
Rozehřejeme olej, přidáme pokrájená játra a pomalu opečeme ze všech stran. 5 stroužků česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k játrům.V teplé vodě rozmícháme…
V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, opepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso…
Jíšku mám udělanou předem do zásoby, ale můžete použít koupenou, není na tom nic špatného. Očištěnou cibuli nakrájíme nejprve na plátky z poloviny cibule a 6 ks dáme…
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Sytá, výživná a plná chuti. Tahle polévka hravě zastoupí celý oběd. Kombinuje kvalitní bílkoviny, zeleninu a zdravé sacharidy do jednoho talíře, který zasytí a zároveň…
Na pánvi si orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí na půlkolečka. Když máme cibuli zlatavou přidáme nakrájené játra a opepříme.Znova orestujeme do barvičky, přidáme…
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a po všech stranách potřeme Knorr marinádou, kterou připravíme podle návodu na obalu.Maso necháme 30 minut ležet.Nahrubo nakrájenou cibulí…
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, maso na plátky, nebo na kousky. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso, které osmahneme ze všech stran.…
Plátky masa nařízneme cca 4x po okraji, aby se nekroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi na sádle osmažíme nasekanou cibuli dozlatova a…
Nakrájenou cibuli osmažíme na částečně vyškvařené slanině (nebo na rozpáleném másle), okmínujeme, přidáme nakrájené houby a dusíme asi 30 minut. Při dušení podléváme…
Namočíme houby do horkého vývaru.Nakrájíme cibuli na jemno a vložíme spolu s Herou a s houbami včetně vývaru do pekáče.Maso skopové očistíme, nakrájíme na větší kostky,…
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky a česnek nadrobno.Cibuli a česnek poskládáme na dno pekáčku, na ně položíme nakrájené maso, které osolíme a…
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme hovězí maso a restujeme. Přidáme cca 2 lžíce…
Maso nakrájíme na kousky a na orestované cibuli obděláme. Okořeníme, opepříme. Přilijeme sklenici leča a s trochou vody dusíme (cca 3 dl).Když je maso poloměkké, přidáme…
Vepřové maso z kýty nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm a takto připravené kostky masa promícháme s polovinou sáčku marinády „Pfefferico“. Kostky masa necháme v chladu…
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Osmahneme na oleji z obou stran. Pánvičku sundáme z plotýnky, vyjmeme maso, přidáme podle…