Vepřové na másle

Vepřové maso Doba přípravy: 35min 9 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 35min 9 názorů

Suroviny 2 porce

300-400 g vepřové kýty nebo kotlety
sůl
pepř
3 lžičky papriky mleté sladké
lžíce másla
tmavá jíška
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Osmahneme na oleji z obou stran.

  3. Pánvičku sundáme z plotýnky, vyjmeme maso, přidáme podle potřeby mletou papriku (cca 3 lžičky), zalejeme vroucí vodou, vrátíme maso a dusíme do měkka.

  4. Když je maso měkké, opět vyjmeme maso, přidáme lžíci másla, zamícháme, dolejeme vodou, podle toho, kolik chceme omáčky, zahustíme jíškou, maso vrátíme do pánvičky.

  5. Podle potřeby můžeme dosolit, dopepřit.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha je nejlepší bramborová kaše.

Komentáře k receptu Vepřové na másle

Tématické fráze: veprove na masle kotlety na másle kotleta na másle vepřová kotleta na másle vepřová kýta na másle vepřové kotlety na másle veprove platky na masle vepřový plátek na másle vepřové na na másle maso na masle veprove maso na masle kýta na másle bveprove na masle recept veprove na masle co uvařit k nedělnímu obědu recepty z vepřové kotlety másle kotlet na masle recept vepřové kotleta na másle vepřové kotlety dušené na másle recept na vepřové masle