Hovězí s perníkovou omáčkou

zizala Kuchařka: zizala

Doba přípravy: 2,5 hodiny 4 porce Hovězí maso 11 názorů

Suroviny

hovězí maso zadní asi 600 g
kousek slaniny
1 cibule
asi 300 g kořenové zeleniny:
mrkev
petržel
celer
kousek másla
2 dcl dobrého červeného vína
bujón nebo vývar
2 lžíce rybízové marmelády
perníkové koření asi 1-2 lžičky
citron
sůl
pepř
tmavá jíška nebo strouhaný perník
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle a slanině orestujeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.

  2. Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v perníkovém koření.

  3. Vložíme na zeleninový základ, opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, podlijeme vínem a vývarem a dusíme nebo pečeme přikryté doměkka.

  4. Pak vyjmeme, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme podle zvyklostí, dochutíme marmeládou, citronovou šťávou, případně dokořeníme.

  5. Podle potřeby zahustíme tmavší jíškou nebo strouhaným perníkem a provaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky s omáčkou a houskovým knedlíkem, ale ani různě upravené brambory nebo třeba špetzle k tomu nejsou kvůli odlehčení špatné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 78 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí s perníkovou omáčkou

Tématické fráze: perníková omáčka perníková omáčka recept perníková omáčka k masu recept na pernikovou omacku hovězí s pernikem na strouhani srnčí s perníkovou omáčkou hovězí plátek s perníkovou omáčkou hovězí maso s tmavou omáčkou hovezi z omackou srnci pernikova omacka recepty perníková omáčka hovězí s perníkového omackou hovězí v perníkovém koření hovězí s cizrnou a perníkem maso s perníkovou omáčkou hovezi povidlova hovězí maso perníková omáčka hovězí plátky na povidlové omáčce hovězí zadní recepis maso s pernikovou

Zapomněl/a jsem heslo