

Hovězí s perníkovou omáčkou
Suroviny 4 porce
- hovězí maso zadní asi 600 g
- kousek slaniny
- 1 cibule
- asi 300 g kořenové zeleniny:
- mrkev
- petržel
- celer
- kousek másla
- 2 dcl dobrého červeného vína
- bujón nebo vývar
- 2 lžíce rybízové marmelády
- perníkové koření asi 1-2 lžičky
- citron
- sůl
- pepř
- tmavá jíška nebo strouhaný perník
Postup přípravy receptu
Na másle a slanině orestujeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.
Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v perníkovém koření.
Vložíme na zeleninový základ, opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, podlijeme vínem a vývarem a dusíme nebo pečeme přikryté doměkka.
Pak vyjmeme, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme podle zvyklostí, dochutíme marmeládou, citronovou šťávou, případně dokořeníme.
Podle potřeby zahustíme tmavší jíškou nebo strouhaným perníkem a provaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky s omáčkou a houskovým knedlíkem, ale ani různě upravené brambory nebo třeba špetzle k tomu nejsou kvůli odlehčení špatné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí s perníkovou omáčkou
-
Eli, dík
-
Jarko, to musí být do-brů-te-čka
Uloženo, zařazeno, bodováno...
-
Díky všem za komentáře a bodíky
-
-
Zas nová surovina na maso,kdo by to řekl,že na maso perníkové koření
-
Jééé hned bych si dala
bohužel mám malou holčičku,která jí to samé co my takže tohle zatím nehrozí
-
Vím, jak chutná povidlová omáčka a tohle bude taky super
. Krásně to vypadá!
-
Fantome, to mě nenapadlo
...tak příště
-
Jaruško, to je dobrota, dělám úplně stejně až na to perníkové koření - a to je tam to nejpodstatnější,
určitě vyzkouším, je to
+
-
pěknej recepis, a což takhle dát tam tu citronovou trávu?
+1
-
To bych si dala, akorát já mám ráda k téhle omáčce uzený, mňam.