Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí s perníkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 187 kJ /
1 001 kcal
Bílkoviny139,47 g
Tuky9,38 g
Vláknina14,55 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 536 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy52,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle a slanině orestujeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Krok 2: Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v perníkovém koření. Krok 3: Vložíme na zeleninový základ, opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, podlijeme vínem a vývarem a dusíme nebo pečeme přikryté doměkka. Krok 4: Pak vyjmeme, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme podle zvyklostí, dochutíme marmeládou, citronovou šťávou, případně dokořeníme. Krok 5: Podle potřeby zahustíme tmavší jíškou nebo strouhaným perníkem a provaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky s omáčkou a houskovým knedlíkem, ale ani různě upravené brambory nebo třeba špetzle k tomu nejsou kvůli odlehčení špatné.

Zveřejněno 1. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s perníkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYZr

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí s perníkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYZr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Eli, dík:-K

Jarko, to musí být do-brů-te-čka :-p:-p Uloženo, zařazeno, bodováno...:-K:yes:

Díky všem za komentáře a bodíky :-K

:yes::yes::yes:+

Zas nová surovina na maso,kdo by to řekl,že na maso perníkové koření:yes:

Jééé hned bych si dala:yes::-pbohužel mám malou holčičku,která jí to samé co my takže tohle zatím nehrozí:-/

Vím, jak chutná povidlová omáčka a tohle bude taky super:-p. Krásně to vypadá!:yes:

:-O Fantome, to mě nenapadlo:-8:-8...tak příště:yes::-K

Jaruško, to je dobrota, dělám úplně stejně až na to perníkové koření - a to je tam to nejpodstatnější,:-)) určitě vyzkouším, je to :yes::-p+

:yes:;-) pěknej recepis, a což takhle dát tam tu citronovou trávu?;-) +1

To bych si dala, akorát já mám ráda k téhle omáčce uzený, mňam.

Tématické fráze:
perníková omáčka, perníková omáčka recept, perníková omáčka k masu, recept na pernikovou omacku, hovězí s pernikem na strouhani, srnčí s perníkovou omáčkou, hovězí plátek s perníkovou omáčkou, hoviezi maso s pernikovou omáčkou, hovězí na víně s pernikem, peru omáčka recept, s pernikovou, hovezi na pernikove omacce, hovězí maso s tmavou omáčkou, hovezi z omackou, srnci pernikova omacka, recepty perníková omáčka, hovězí s perníkového omackou, hovězí v perníkovém koření, hovězí s cizrnou a perníkem, maso s perníkovou omáčkou

Suroviny:
hovězí zadní, slanina, cibule, zelenina kořenová, máslo, víno červené, bujón, marmeláda rybízová, koření do perníku, citron, sůl, pepř, jíška tmavá instantní

Přidat fotografie receptu