Utopenci od dědy Milana
Recept ještě nebyl hodnocenRůzné názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek,…
Jednoduché jarní chlebíčky ozdobené plátky vajíček, s majonézovým přelivem a posypané jarní cibulkou, můžete připravit jako malé pohoštění pro velikonoční koledníky,…
Podle tohoto receptu připravíte univerzální těsto, které můžete použít jak na sladko, tak na slano. Milovníky piva určitě potěší, že veškerá tekutina je zde nahrazena…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto - viz poznámka. Těsto je spíše řidší konzistence. Po zadělání ho necháme vykynout.Můžeme použít i domácí pekárnu, kde se jako první…
Inspirace na odpolední svačinku nebo studenou večeři pro celou rodinu není nikdy dost. S touto pomazánkou z plísňového sýra, cibule, dochucenou pivem a špetkou chilli…
Brambory, špekáčky a pivo, to je trojice, která k sobě patří a skvěle ladí. Suroviny pokrájejte, dejte do jednoho pekáčku, zalijte pikantní omáčkou a upečte. Téměř bez…
Na pánvi si dozlatova opečeme cibulku, přidáme česnek, salám -malinko zasmahneme, okořeníme (koření na špagety, gril. koření apod., kdo má co rád). Poté zalijeme vodou a…
Sezóna grilování a venkovních dýchánků už skončila, ale to nevadí. Výtečný a šťavnatý burger si můžete připravit i doma na obyčejné pánvi. Sáhněte tentokrát po vepřovém…
Domácí burger, křupavé hranolky, rozpečená bulka a pořádná porce salátu s dochucovacími omáčkami na vás čekají v našem receptu. Přesně za takovou večeři vás budou vaše…
Snad nejzákladnější omáčkou, kterou si můžeme připravit nejen ke grilování je ta z kečupu a majonézy. Ochutíme ji drobně nasekanou cibulí, solí a pepřem. Je chuťově…
Kuřecí BBQ křidélka s dipem ze zakysané smetany a jogurtu se skvěle hodí pro různé oslavy a setkání s vašimi blízkými. Křidélka namarinujete den předem a pak už jen…
Králíka na smetaně nebo na česneku už pravděpodobně znáte. Co jej tentokrát zkusit upéct trochu jinak? A to ve voňavé marinádě s chilli. Pro dokonalé propojení chutí jej…
Osolené kuřecí kusy dáme do suchého kastrolu, posypeme paprikami, nakrájenými na proužky a uděláme si zálivku, kterou pak nalijeme na kuřecí maso.Smícháme: vystydlý…
Játra očistíme a nakrájíme na plátky a dáme do pekáče vyloženého alobalem (alobal vytřeme sádlem ), cibuli nákrájíme na plátky a poklademe jí hojně játra, opepříme a…
V míse smícháme suroviny na těsto. Ručně zpracujeme, vyklopíme na moukou posypaný vál. Válečkem rozválíme natenko a dáme na plech. Do hrnečku dáme 6 lžic kečupu,…
Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákna na plátky a mírně je naklepeme. Poté je osolíme, opepříme, pomažeme třeným česnekem a orestujeme na oleji. K orestovanému masu přidáme…
Pikantní zpracování kuřecích jater sebou přináší neobvyklou příchuť lihoviny. Nebojte se alkoholu, ten vařením vyprchá, jen za sebou zanechá chuťovou stopu. Kdo má rád…
Vařené brambory dáme na talíř, zakápneme olejem, na ně položíme rozkrojený Hermelín řeznou plochou dolů, potřeme kečupem nebo hořčicí, poklademe cibulí a dáme na 2…
Šťavnatá žebírka v příjemně sladké medové marinádě jsou ideálním pohoštěním k společnému posezení s přáteli u fotbalu či hokeje. Skvělým doplňkem bude kváskový chléb,…
Z listového těsta můžeme připravit jak sladké, tak slané pohoštění na oslavu. Sázkou na jistotu jsou snad všemi oblíbené slané šneky se šunkou, sýrem, kečupem a…
Ingredience na marinádu pořádně promícháme, žebírka skládáme do pekáče a každé zvlášť mašlovačkou potíráme. Necháme přes noc marinovat. Pečeme asi hodinu zakryté,…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…