Kotlety po mexicku
Recept ještě nebyl hodnocenZpěníme na tuku cibuli nakrájenou na kostky a česnek nkrájený na plátky. Přidáme maso a orestujeme. Malinko podlijeme a dusíme v troubě pod poklicí do změknutí. Měkké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zpěníme na tuku cibuli nakrájenou na kostky a česnek nkrájený na plátky. Přidáme maso a orestujeme. Malinko podlijeme a dusíme v troubě pod poklicí do změknutí. Měkké…
Libové vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme paprikou a lehce kari (v původním receptu je ještě dle chuti grilovací). V misce rozšleháme vejce,…
Na oleji zpěníme cibuli s anglickou slaninou, přidáme nakrájenou uzeninu, žampiony, papriky, pórek.Orestujeme, přidáme koření, kečup a vývar.Nakonec přidáme plechovku…
Osmažíme cibuli na másle.Přidáme maso, silně okořeníme a necháme ho zatáhnout.Dusíme dokud není maso změklé, pak přidáme plechovky rajčat, nakrájený česnek a dusíme dál…
Kuře uvaříme v osolené vodě, ještě teplé ho obereme a s kůží (lze odstranit) nakrájíme na menší kousky.Smícháme s kolečky cibule a přelijeme horkou zálivkou …
Mleté maso smícháme se solí a mletým pepřem, pokud je moc suché tak přidáme trošku vody.Můžeme ještě dochutit i jinak, nějakým kořením nebo přidat najemno nakrájenou…
Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají.…
Omáčka z rajského protlaku podávaná s paprikami plněnými směsí z mletého masa a rýže je osvědčená a dobrá klasika. Omáčku ochutíme novým kořením a bobkovým listem a…
Na správném posezení u grilu nesmí chybět dresing, který pozvedne chuť grilovaného masa či zeleniny. Vyměňte kupovaný dresing za ten domácí, připravíte ho během chvíle a…
BBQ omáčka z melounu je osvěžujícím a neotřelým doplňkem ke grilovaným pokrmům, který dodá vašim jídlům jedinečnou sladko-pikantní chuť. Tento recept kombinuje sladkost…
Na grilování masa není nic složitého, ale aby dobře chutnalo, potřebujete dobrou a osvědčenou marinádu. Pokud máte rádi sladko-pikantní chutě, určitě si oblíbíte tuto…
Kdo nechce využít pestré nabídky hotových omáček, může si doma připravit tuto dobrotu sám. Stačí jen mít odhodlání a příslušné suroviny. Pokud se tak rozhodnete, podle…
Pokud máte přebytek cuket a paprik, tento recept Vám přijde jistě vhod. Díky zavaření vydrží celou zimu a využijete směs nejen k masu, ale i třeba na topinky a do špaget…
Máte rádi pálivé pokrmy? Tato pasta vám skutečně zpestří všechna oblíbená jídla od uzenin, přes guláše, k topince, pod maso nebo jen tak k příloze. Pozor! Je opravdu…
Šťavnaté kuřecí kousky v pikantní sladkokyselé marinádě s lehce asijským nádechem jistě uspokojí vaše chuťové pohárky v kterémkoliv ročním období. V kombinaci s tarhoňou…
Tyto plátky jsou syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě české kuchyně. Šťavnaté maso je jemně dušené spolu s kysaným zelím, zelenými fazolkami a kořenovou…
Úžasná zeleninová omáčka, kterou milují i děti. Skvěle se hodí k těstovinám, ale i pod maso nebo do polévek. Příprava je velmi snadná a pokud máte přebytky sezónní…
Langoš z podmáslí, z bezlepkové mouky, si můžou bez výčitek dopřát i celiaci. Pokud vás již omrzela klasická slaná varianta, vyzkoušejte dokřupava usmažené langoše…
Pochutnat si na vynikajícím tataráku z kapra a ještě zužitkovat zbylé kousky je skvělá myšlenka. Na přípravu použijeme stejné suroviny jako do pravého tataráku, mimo…
Škvarková pomazánka s houbičkami je lahůdkou, která spojuje tradiční chuť škvarků s jemným aroma lesních hub. Ideální na čerstvé pečivo, skvěle se hodí k posezení s…
Slaný koláč z křehkého nebo listového těsta lze připravit na mnoho způsobů. Ať už naplněný špenátem, sýrem či jinou oblíbenou směsí, vždy bude dozlatova vypečený a svou…
Pro všechny, kteří mají rádi pikantní masové pokrmy je tu recept na bramboráky s ohnivou směsí. Vynikající směs z vepřového masa, zeleniny a hub chutná spolu s…
Plněnou tortillu můžeme podávat teplou jako lehký oběd či večeři nebo za studena je skvělá jako svačina do školy či na výlet. Zvolíte-li navíc tortillu celozrnnou, bude…
Bulharská kuřecí srdíčka jsou specialitou balkánské kuchyně. Restovaná s cibulí, zeleninou a voňavým kořením, doplněná rajčatovou omáčkou nebo často červeným vínem,…