Vepřové nudličky s játry a uzeninou

Merylas Kuchařka: Merylas

Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

250 g vepřové kýty
150 g vepřových jater (krůtí, kuřecí)
100 g klobásy nebo jiné uzeniny
olej
sůl
mletý pepř
2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 větší cibule
3 velké stroužky česneku
1-1/2 zarovnané lžíce hladké mouky
2 lžíce kečupu
4 lžíce leča
podle potřeby masox
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a společně s játry na rozpáleném oleji restujeme, osolíme a opepříme, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zase vyrestujeme. Cibule by ale měla zůstat světlá.

  2. Pokud používám drůbeží játra, tak restuji první jen maso a játra pak přidám později s cibulí.

  3. Přidáme mouku, chvíli mícháme, přisypeme papriku, jen velmi krátce zpěníme a ihned zalijeme vodou.

  4. Přidáme prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek, můžeme i kousek masoxové kostky, kečup, lečo a na půlkolečka nakrájenou klobásu nebo párek.

  5. Mícháme, necháme zavařit a chvíli pod pokličkou dusíme, až máme maso měkké.

  6. Jako příloha se hodí malé bramboráčky, hranolky, chléb, topinky.

Poznámka

Množství je zhruba na 4 porce, poměry ingrediencí se nemusí přesně dodržet, dělám od oka a vše ostatní si taky přidáme podle své chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové nudličky s játry a uzeninou

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Všem děkuji :-K
    Jana Remkova: Děkuji moc za přidané fotečky a jsem moc ráda, že chutnalo :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tento recept mi unikol. A vyzerá naozaj chutne, už podľa surovín. Snažím sa variť veľa zeleniny, ale potom dostanem chuť na niečo takéto...a určite by som pridala feferónku! Maruška, bod!

    Odpovědět

  • MIKIKE MIKIKE

    Vypadá to jednoduše a chutně určitě to vyzkoušíme díky za recept:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jana Remkova:A o tom to je;-), já si k tomu představila bramboráčky nebo hrancle a chuťové buňky začaly pracovat:-p.Bodík ode mě už přiletěl ráno.Člověk občas tápe co uvařit a prima recept má u nosu.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    chocolate: a o tom to je. Já klasiku miluji;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jana Remkova:Dobře, že jsi ho vytáhla.Je to prima klasika:yes:.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Maruško, koukám, že téměř po 3 letech se vracím k tomuto receptíku, který nemá chybu. Tentokrát s fotem;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Jani, jsem ráda, že recept nezklamal:-K

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    ...měli jsme chuť na játra, zvolila jsem tyto a moc dobře jsem udělala. Jen s tím, že jsem místo leča dala střední plechovku krájených žampionů a pár kapek chilli omáčky. K tomu rýži. Výborné. :yes: bod

    Odpovědět

  • Lopika Lopika

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Jani, tak to mě moc těší, že chutnalo ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Merylas, dávám jedničku, promiň,zapoměla jsem, bylo to výýýborné a dělala jsem to z plece a vepřové játry :yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Jani, tak teda ze Stonavy už nebrat :-! :-D A myslím, že letos to bude o něčem jiném :yes: A úplně ti závidím, zabijačky mám v oblibě :-p :-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Merylas,my každý rok kupujeme půl prasete ze Stonavy a ikdyž uděláme vše,co se má-necháme maso přez noc pořádně vychladit,vždy je tvrdší.Už jsme se bavili i se známýma,proč to tak je,i s řezníkem a bylo nám řečeno,že je to krmením,Přitom prasátko je jako malované,ale kýta je fakt tvrdá,takže ji většinou dělám v tlakáči,abych ji vůbec spotřebovala.Letos jsme si prase nechali vykrmit soukromně,tak uvidíme,jaký v tom bude rozdíl,pak dám vědět.:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Jani, může být i kotleta, taky krkovička, možná, že jsi měla na kvalitní kýtu nějakou smůlu. Jak to masko zprudka orestuješ, tak se zatáhne a mělo by být :yes: U nás je toto jídlo celkem v oblibě a ta štáva nám fakt chutná:-p

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové maso s játry vepřové s játry topinka s játrou vepřove nudličky na leču vepřové nudličky vepřová plec s játry vepřová směs s játry vepřové s játrou drůbeží nudličky s jatrou vepřové nudličky s játrou krůtí játra recepty topinka s jatrou recept vepřové nudličky lečo lečo s klobásou recepty vepřová játra na topínce cuketová směs na topinky s uzeninou recepty s játrou vepřové maso s játry topinky s jatrou recept nudličky z vepřových jater

Zapomněl/a jsem heslo