Pikantní vepřové plátky

Bibinka Kuchařka:

Vepřové maso 5 názorů

Pikantní vepřové plátky
59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

6 plátků vepřového masa
2 cibule
kousek pórku
2 paprikové lusky(červené)
3 stroužky česneku
100 g gothalského salámu nebo jiný měkký
hovězí vývar
4 rajčata
asi 5 lžic zakysané smetany
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce ostřejšího kečupu nemusí být
trochu mleté papriky
drcený kmín
2-3 lžíce hladké mouky
olivový olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, s obou stran osolíme, opepříme a na oleji zprudka osmažíme, pak vyndáme bokem.

  2. Na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli na proužky, česnek na plátky, dáme kmín, červenou papriku, zalijeme vývarem, maso vrátíme a dusíme.

  3. Asi v polovině dušení přidáme na proužky nakrájené papriky (já dala červené), pórek na proužky, osolíme dle potřeby, za chvíli dáme pokrájená rajčata, rajský protlak, event.kečup, na nudličky nakrájený salám a dusíme dál.

  4. Z mouky si uděláme na oleji jíšku ze 3 lžic mouky, tu rozkvrdláme v trošce vody, nebo ve vývaru a nalijeme do omáčky tolik, jak vám chutná hustá omáčka.

  5. Na samý konec dáme zakysanou smetanu, promícháme a chvilku povaříme.

Poznámka

Recept je má improvizace, ale věřte, že má opravdu pikantní chuť, kterou zjistíte tím, že to uvaříte!

Dělala jsem s rýží, ale klidně můžeme použít téměř veškeré přílohy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Pikantní vepřové plátky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo