Plněné kuře na zelenině s brambory
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 180°C. Do pekáčku nebo větší hlubší zapékací mísy dáme máslo, cibuli, brambory, posypeme kmínem a sušeným česnek. Na to rovnoměrně naskládáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 180°C. Do pekáčku nebo větší hlubší zapékací mísy dáme máslo, cibuli, brambory, posypeme kmínem a sušeným česnek. Na to rovnoměrně naskládáme…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, koření, chilli a trošinku oleje. Vše promícháme a necháme marinovat aspoň hodinu.Když je maso namarinované,…
Troubu předehřejeme na 180°C. Do pekáčku nebo větší hlubší zapékací mísy dáme máslo, cibuli, brambory, posypeme kmínem a sušeným česnek. Na to rovnoměrně naskládáme…
Dáme vařit hovězí maso společně s oloupanou cibulí, 1 překrojenou mrkví, překrojenou petrželí a celerem. Vaříme až do změknutí masa.Zeleninu očistíme, dobře omyjeme a…
Na másle osmažíme cibulku, přidáme nastrouhaný kedluben, hrášek, nakrájený lusk a rajče. Přidáme zelené natě a krátce podusíme. Zalejeme vodou /vývarem, máme-li/,…
Kachní prsa omyjeme, osušíme, kůži nařežeme do mřížky a do mezer vetřeme sůl a pepř. Vložíme na suchou pánev kůží dolů a opékame z obou stran asi 6 minut. Pak prsa…
Plátky libové krkovice po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. Naklepávat není nutné. Cibuli drobně pokrájíme a osmažíme na…
Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku. Brambory očistíme a také oloupeme. Připravenou zeleninu nastrouháme nahrubo. Uzené maso můžeme nakrájet ostrým nožem na…
Do cca 2 litrů vody vložíme kuřecí hřbety, libeček ( pár lístků necháme stranou), bujón, celer a petržel. Než bude maso uvařené, připravíme zeleninu a těsto na noky…
Maso osolte a opepřete. Vložte ho do pekáče, přidejte oloupané celé cibule, celé stroužky česneku a sádlo. Nepřikryté zprudka zapečte v troubě předehřáté na 180 °C a pak…
Nejdřív si dáme dusit srdíčko, které nakrájíme na menší kousky, do kastrolu na olej s nakrájenou slaninou dáme osmažit pokrájenou cibulku a vložíme srdíčko, které chvíli…
Kedlubny nakrájíme na velmi slabé hranolky, okapaná sušená rajčata na proužky, olivy na kolečka. Osolíme, promícháme a necháme odstát. Ve lžíci octa a lžíci vody necháme…
Fazole s hrachem si uvaříme ve slané vodě. Do jiného hrnce si dáme olej, na něm si osmahneme cibuli nakrájenou na drobno a přidáme mrkev, celer, kedlubnu, kapustu a…
Kedlubnu i košťál oloupeme a nastrouháme nahrubo. Oloupanou cibuli nasekáme na kostičky. Do hrnce dáme 1 lžíci másla a lžičku oleje nebo jen přepuštěné máslo a na něm…
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, dáme na dno PH a zasypeme moukou, na ní přijde mrkev s kedlubnou, nakrájené na proužky, cukr i skořicový cukr a navrch…
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a orestujeme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce orestujeme, zalijeme studeným…
Do kastrolu dáme 2 PL sádla a na ně dáme rozkrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. K cibuli přidáme rozkrájené osolené maso, osmahneme, přidáme sladkou i ostrou papriku…
Omyté a osušené kousky kapra osolíme, opepříme a naložíme na 1-2 hodiny do jogurtu nebo kefíru.Olej smícháme s česnekem, paprikou, kmínem, tymiánem a trochou soli.Pekáč…
Dužinu z tekvice, vlastne odpad, čo by sme vyhodili s dobre vyvinutými semenami dáme variť do vody. Osolíme, kvapneme olej, pridáme zeleninu, varíme asi 3/4 hodiny.…
Na maso: Krkovičku očistíme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme, z obou stran též okmínujeme. V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém zesklovatíme…
Kedlubny okrájíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Smícháme kedlubny se smetanou, kukuřicí a cibulí.Dochutíme solí a pepřem.Podáváme s nahrubo…
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj tři plátky, asi centimetr široké. Dáme je vařit do osolené vody. Vaříme na skus, scedíme a necháme vychladit. Uvaříme i vejce natvrdo…
Černá rýže z oblasti Provence je považována za zdraví prospěšnou plodinu. Má velký obsah přírodních barviv a oříškovou příchuť. Spolu s trochou masa, sezónní zeleninou a…
Oloupanou kedlubnu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, středové lístky nakrájíme najemno a dáme povařit do zeleninového vývaru. Pokud nemáme vývar, můžeme použít…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Jablečný „křupan“: Rychlý anglický dezert apple crisp voní skořicí a nejlepší je se šlehačkou
Jak připravit skvělý domácí sulc a jak zajistit, aby zůstal krásně čirý: Zásadní je pomalý var, chuti prospějí zelenina a správné koření
MasterChef Česko 2022: Betty, Robin a Malika vytřeli zrak porotcům a získali zlaté karty